Bardzo proszę o sprawdzenie zdań.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo proszę o sprawdzenie tych zdań.
1.Moja siostra bardzo dobrze rozumie się z rodzicami. Meine Schwester jemandem mit Eltern klar kommen.
2.Rozumiem, że muszę się uczyć, ponieważ zbliża się koniec roku. Ich klar, dass ich müss lernen, weil......... .
3.Kłamstwa roznoszą się bardzo szybko. Die Lügen sehr schnell sich verbreiten.
4.Niemogę tego znieść, że mój przyjaciel jest śmiertelnie chory. Ich habe nicht verkrafte, dass mein freund ist sterbliche krank.
5.Piotr dowiedział się, że wygrał wycieczkę zagraniczną. Piotr zur Kenntnis nehmen, dass Ausflug aus ländlich gewinnen.
6.Niemogę przyjąć tej prawdy. Ich dürfe nicht die Warcheit annehmen.
7.Biologiczni rodzice dobrowolnie oddali dziecko do adopcji. Leibliche Eltern frei zur Adoption gegeben.
8.Moi rodzice przechodzili kryzys małżeński. Meine Eltern auf den Beinen die Ehekrise sein.
9.Rozwód jest to ciężkie doświadczenie dla rodziców i dzieci. Die Scheidung ist........... .
10.Wczoraj moja mama uczestniczyła w pogrzebie i jest przybita. Gestern meine Mutter im das Begräbnis teilnehmen und sie ist annageln.
Z góry dziękuje:)
Bardzo proszę, to pilne. Jutro mam spr z tych zdań i muszę go dobrze napisać;)