jaki powinien być prawdziwy przyjaciel?

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

potrzebuje do szkoly wypracowanie pt. 'jaki powinien byc najlepszy przyjaciel'.
ulozylam juz tekst po polsku.nie daje sobie jednak rady z przetlumaczeniem go,a chce go dobrze napisac,poniewaz ocena ta moze zawazyc nad ocena na koniec roku.bardzo prosze o pomoc!

to tekst:

od dluzszego czasu mam przyjaciela.nazywa sie Patryk.jest bardzo pomocna osoba.jest wierny,pomocny i zawsze gotowy by ze mna porozmawiac.wymienione cechy najbrardziej w nim cenie.lubie jego poczucie humoru i sposob podejscia do zycia.jest odemnie o dwa lata starszy,lecz to nie przeszkodzilo w zlapanmiu wspolnego jezyka.jest jedyna osoba,ktora wie o moich mlodzienczych problemach.zawsze bardzo mi pomaga za co jestem mu wdzieczna.malo jest tak pomocnych,uczciwych,szczerych,wiernych i niezawodnych nastolatkow.Patryk nie pali,nie pije alkoholu i nie bierze narkotykow.nigdy by mnie nie oklamalam,ani wysmial.wiem,ze moge mu o wszystkim powiedziec.
miec swojego przyjaciela to fajna rzecz.
Moze to Ci sie przyda:

Ich glaube ,dass es gut ist , viele Bekannte zu haben. Aber es ist noch wichtiger meine wirkliche Freundin zu besitzen.
Ich habe eine Freundin, die ich schon vor 10 Jahren kennengelernt habe. Sie heiBt Agnieszka. Sie ist in meinem Alter. Sie ist meiner Nachbarin. Wir heben zusammen die Grundschule besucht. Wir hebane alles gemeinsam gemacht.
Agnieszka ist groB. Sie ist fast 2 Meter groB. Sie ist mager und wiegt etwas 55 Kilo. Sie hat schwarze Haare,braune Augen und ziemlich kleine Nase. Sie ist ho:flich,offenherzig und fleiBig.
Ich glaube , wir verstehen uns miteinander. Es kommt vor, dass wir uns streiten. Meistens geht um Kleinigkeiten.
Ich habe Agnieszka gern, da sie immer la:chelt, und hat seinen eigenen Still. Ich kann sie immer um HIlfe oder Rat bitten.
potrzebne mi na dzis opis przyjaciela w którym musi byc zawarte 250 słów pomóżcie mi

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie