Słuchajcie, aż mi głupio bo cały czas proszę a nie umiem wam w niczym pomóc:( Muszę przetłumaczyć ten list na niemiecki, list oczywiscie do chłopaka, a mam jeszcze do was pytanie: bo mi dobrze idzie tlumaczenie tekstow z niemieckiego na polski a gorzej z polskiego na niemiecki (w ogole mi nie wychodzi) jak mogę to zmienic?
Cześć G.;)
Nie musisz mnie tyle razy przepraszać:) Ja po prostu chciałam wiedzieć dlaczego się do mnie nie odzywałes;] Ja już mam wakacje. Egzaminy jakoś zdałam (miałam 44/50 pkt. z humanistycznego i 33/50 z matematyczno-przyrodniczego) Razem 77/100. Średnia moich ocen to 5,3:) Z czego baardzo się cieszę. Poza tym dostałam się jeszcze do liceum. (Byłam na drugim miejscu na liście, która miała ok. 300 miejsc). Tyle o szkole. Wakacje się zaczęły, a ja, zamiast wypoczywać spędzam całe dnie w pracy. Pracuję w sklepie jako ekspedientka, codziennie od poniedziałku do piątku od 12:[tel]:00 i w soboty od 10:00-17:00. I tak będę pracować przez cały lipiec, w sierpniu wypoczywam i we wrześniu już niestety do szkoły.
Jesli chodzi o bierzmowanie - poszło w miarę dobrze:) Tylko było strasznie goraco i duszno, a musiałam być ubrana w garnitur więc bylo mi goraco. A jak wygląda protestanckie bierzmowanie? Czy to tez jest taka msza w kosciele?
Na koniec chciałabym złożyć ci najserdeczniejsze życzenia:
-marzeń - żeby się spełniały,
przyjaciół - żeby pamiętali,
życia - żeby było kolorowe,
miłości - żeby przyszła,
szczęścia - żeby nie opuszczało,
okularów - żeby były różowe
i
wakacji - by mogły trwać wiecznie.
Emila
PS. Miłych wakacji;)
Ps2. Ostatniego zdania z twojego ostatniego listu niestety nie udało mi się zrozumieć...
-----------------
Wysylam mu jeszcze do listu kartkę więc proszę też o przetłumaczenie tego:
Zdrowia, Szczęścia, pomyslności, spełnienia marzeń, samych radości życzy Emila
A to tradycyjna polska kartka, żebyś o mnie pamiętał:)
-------- Z góry dziękuję!