Pomóżcie!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Teraz ja chce to dla Siebie nie dla przyjaciółki.Chce napisac ładnie list do mojej 2 przyjaciółki która mieszka w niemczech i nie wiem jak się zabrac prosze przetlumaczcie:
Kochana Nicoletta!!
U mnie wszystko ok. Juz za 5 dni rozpoczynam rok szkolny bedzie cięzko ale myśle że dam rade. :) I co przyjedziesz do mnie na Boże Narodzenie? A jakie masz informacje? Myślałam że już o mnie zapomniałas..:( Też Cię bardzo Kocham i Bardzo tęsknie za Tobą.Ja też nie umie pisac dobrze po niemiecku.Ale ty dajesz sobie rade z Polskim :):) Słodkie buziaczki.
jakim cudem masz przyjaciółki z niemiec, jesli nie potrafisz z nimi rozmawiać?
Powiem Ci tak ona jest Polką!!!!
Ma rodziców Polaków.
Ale mieszka od urodzenia w Niemczech.
A tak wogóle co cie to obchodzii co???
I jakbys chciała wiedzieć to normalnie mówi po Polsku tylko nie umi odmieniać.A ja chce do niej pisac też troszke w jej języku.!!!!!! Co ja ci sie bede tłumaczyc.pffffff.....
Jesli chcesz dziewczyno napisać do koleżanki to zajmij się czymś bardziej konstruktywnym niż żerowaniem na cudzej wiedzy. To nie jest takie trudne, wystraczy pouczyć się gramatyki, znalezc w słowniku słownictwo i się nauczysz. Ponadto to wstyd, żeby 17 letnia dziewczyna sikała w majtki na widok Tokio Hotel, nie mając nawet odwagi przyznac się,że te wszytskie smsy są od Ciebie a nie od koleżanki. Dziewczyno! Przed Tobą matura rok szkolny sądząc ,po wieku za pasem, zajrzyj do ksiązki a nie siedzisz na forum i robisz z siebie infantylną smarkulę!!!! Boże jak mnie takie tępe cipy wkurzają!!!!!!!!!!!!!
Bravo!!!!!!!!
I respect the ladies, not the bitches !!!!
Po pierwsze nie żeruje na cudzej wiedzy sama mam stos książek z niemieckiego w szczególności gramatyka staram się sama pisać:)Ale żeby byc pewnym pisze Tu do was że taka np. jak Ty dziewczyny mi doradzisz albo pomożesz a nie żezasz młodsze od siebie chce się czekoś nauczyć.Niemiecki ucze się dopiero od roku więc nie bede umiała tak duzo jak Ty niee? Pozdrawiam...Bardzo mi przykro słyszec to co ty napisałaś...:(
No nareszcie ktoś coś powiedział w tej sprawie
mnie też zaczyna to wkurzać
>niemieckiego w szczególności gramatyka staram się sama pisać:)Ale żeby
>byc pewnym pisze Tu do was że taka np. jak Ty dziewczyny mi doradzisz
>albo pomożesz a nie żezasz młodsze od siebie chce się czekoś
>nauczyć.
niczego się nie nauczysz jesli nie zaczniesz sama próbować pisać po niemiecku
lepiej próbowac napisac z błędami niz slepo liczyc na czyjąś pomoc
i apropo nauki
piszesz że uczysz się do roku
ja ucze się od 2 lat samodzielnie ale juz po roku znalazłam sobie Brieffreundin i jakoś udawało nam sie dogadac
napewno robiłam wiele błędów, czasami nawet wyrazów nie odmieniałam a o niektórych czasach i trybach nie miałam pojęcia wiec pisałam najprostrzym językiem ale na nikogo nie liczyłam w kwesti tłumaczenia
Tobie bym radziła to samo bo jesli chodzi o naukę to bardzo dużo daje
dAJCIE SOBIE WSZYSCY SPOKÓJ !!!!!!
Ucze się wysłam tutaj tekst który sama napisałam po niemiecku i nikt nie umiał się rozczytać!!Więc pomóż mi co mam robić?Nikt nie może zrozumieć że w domu kuje i kuje ten niemiecki.
[wpis usunięty]
Nic nie jest proste, a czy zdajesz sobie sprawę, że jesli to Ty się poswiecisz nauce danego języka to wszytsko co sobie przyswoisz zostanie w Twojej głowie i raczej z niej nie wyleci??? Wiec Bęza: czytaj, ćwicz powtarzaj i udowodnij nam i swojej przyjaciółce, że faktycznie się starasz i nie jestes pasożytem.
NIE JESTEM !!!!!!!!!!!!!!!!! nara
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Kultura i obyczaje