Kto ma ochote może pomóc!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Niech wam będzie ucze się cały czas niemca!!!!!!!!!
Ale pomózcie mi:
Jak można powiedzieć:
1.Co tam u Ciebie? może byc :Wie geht's?
2.Jak tam w szkole.?
3.Jak masz czas to napisz do mnie. : Hast Du Zeit schribst mir.
4.Chcesz ten mój nummer czy nie? Wolltest Du meine nummer oder nicht?

Pomóżcie staram się pisac sama DZIĘKI WAM buziolki dla was!!!!!!
Ciekawa jestem, jak długo i jak pilnie uczysz się niemieckiego, skoro jeszcze nie przerobiłaś trybu rozkazującego i odmiany czasowników modalnych....
1. Wie geht's?
2. Wie geht's in die Schule?
3. Falls du Zeit hast, schreib mir.
4. Willst du meine Nummer oder nicht?

(Za ewentualne błędy przepraszam, dawno nie używałam szlachetnego i pieknego języka niemieckiego)
>szlachetnego i
>pieknego języka niemieckiego)
aaa... też uważam że jest piękny i taki wyjątkowy ;]
Dziekuje ślicznie :* A pomożesz mi w tym trybie rozkazujacym i czasownikami modalnymi ? Jak masz czasik to bardzo prosze!! Własnie tego nie rozumie...Busssiii
Pani Jesien pomożesz mi sie uczyc języka niemieckiego najbardziej trybu rozkazującego!!Prosze pomóż...
Cóż... ok, ale jak? GG, mail? No chyba, że mieszkasz w Szczecinie:D
Nie rozumiem ludzi, którzy myślą inaczej. Wczoraj powiedziałam mamie,
że napiszę podręcznik do nauki niemieckiego i nawet mam juz tytuł-"Deutsch ist schön". A moja mama na to: "Nikt go nie kupi...". I weź tu z takimi rozmawiaj:D
Ja bardzo się ciesze :):)
Masz [gg] bedziesz dawała mi lekcje ok bardzo prosze
jakbyś mieszkała bliżej nawet bym ci płaciła Bo bardzo zalezy mi na nauczeniu się jezyka niemieckiego To napisz bussssiiii
kup sobie ksiązkę S. Bęzy albo jakąs inną gramatyke a do tego np pr. klausa zeby słówek łatwo się nauczyć i małymi kroczkami bedziesz się uczyła (sprawdzona metoda)
albo zapisz sie do jakiejś dobrej szkoły językowej (najlepiej z laboratorium językowym) bo też są plusy: pogadasz po niemiecku, osluchasz się (jeszcze lepiej jak trafisz na native) no i oczywiscie nauczysz się jezyka
mysle ze po 2-3 semestrach mogłabys z takimi pdstawami zacząć sama się uczyć :)
2. Wie geht's in DER Schule?
Wiedziałam, że czegoś tam brakło.. Deklinacja to nigdy nie była moja dobra strona:P
Rudolfina prosze napisz do mnie na gg
Co to znaczy?
Hey... Ich bin eh da... hab dich ganz doll lieb... sei doch nicht traurig.......
Temat przeniesiony do archwium.