Kto ma online Schalglichter der deutschen Gesichte

Temat przeniesiony do archwium.
pilne!!!
wcięło mi niestety tę książkę, ale zawsze możesz skorzystać z fajnego repetytorium przedegzaminacyjnego opracowanego właśnie na potrzeby germanistyczne, które zrobił niejaki Paweł Grabowski właśnie na podstawie książki "Schlaglichter der deutschen Geschichte" - jeżeli więc nie uda Ci się dotrzeć to tej książki, to:

http://fudart.webd.pl/wordpress/?p=679
Dziękuje Ci bardzo pięknie i ślicznie :D:D:D
Witam, jeśli jeszcze Jesteś zainteresowana tą książką: "Schlaglichter der deutschen Geschichte" Helmut M. Müller, Dritte, aktualisierte Auflage 2007- to ja mam ją do sprzedania. Książka jest nowa, w bardzo dobrym stanie (cena 50 zł). [gg]
najnowsze wydanie 2009 wraz z wysyłką do Polski kosztuje w BfPB tylko 4 euro (symboliczna opłata ryczałtowa): http://www.bpb.de/publikationen/9DLCOM,0,Schlaglichter_der_deutschen_Geschichte.html?add_item=9DLCOM
4 Euro za ponad 500 stron, nie za tanio??
to jest dofinansowane w całości z budżetu federalnego; pobierają jedynie opłatę manipulacyjną za wysyłkę; pamiętam jeszcze lepsze czasy, kiedy wszystko było za całkowitą darmochę (jeszcze jako Inter Nationes) - mapy, leksykony, książki, czasopisma, kasety, foliogramy itd. - w końcu chodzi o germanizację :)
To 4 Euro to jak się płaci, przy odbiorze przeliczą na złotówki? Bo chyba se zamówię tę książkę:)
jeżeli zamówisz tylko 1 egzemplarz książki (nie jest wagowo traktowane jako paczka), to koszty wysyłki nie będą doliczane (0 euro); płatność odbywa się jednak po otrzymaniu przesyłki na podstawie dołączonego rachunku - czyli ufają Ci, że zapłacisz, a jeżeli nie zapłacisz, to więcej już Ci nigdy nie wyślą; płatność robisz przelewem międzynarodowym - w Polsce to opłata, ok. 20 zł (np. w mBanku), w Niemczech przelew/wpłata krajowa podobnie około 5 Euro na poczcie czy w obcym okienku bankowym, znacznie taniej przez Home Banking (konto internetowe) lub 0-1 Euro w filii banku, w którym BfpB ma konto
Czyli sam przelew aż 20 złotych kosztuje? Do tego 4 euro książka.
jeśli mieszkasz w Niemczech i się dobrze zakręcisz przy tym, to całość pokosztuje Cię 4-5 euro (4 + 0 lub 4 + 1); a jeśli im nie zapłacisz, to też Ci nic nie zrobią, choć nie zachęcam do tego
Verzug
Wenn vier Wochen nach Lieferung keine Zahlung eingegangen ist, sperrt die Bundeszentrale für politische Bildung – nach erfolgloser Mahnung - den Besteller/ die Bestellerin und berücksichtigt von ihm/ ihr keine weiteren Materialanforderungen.

ale chyba nie warto sobie mostów za sobą palić lub zamówić na Mietka zakapiora :)
Nie no spoko, masz rację;) Ja mieszkam w Szczecinie, więc będę musiał zapłacić sporo za przelew. Pójdę się spytać w piątek do banku, ile za przelew wezmą. Dziś mi się nie chce, bo muszę odprężyć się przed jutrzejszym DSD. Swoją drogą ta książka mnie zainteresowała.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Studia językowe