nie mam słownika,to mój pierwszy niemiec,pomóż :-(

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1) Oma Mathilde urodziła się 01.09.1939.
2) Pochodzi z Niemiec
3) Jest osobą pogodną, lubi zwierzęta
4) Przerwała swoje studia ze względy na nieoczekiwaną ciążę
5) Po roku wyszła za bogatego wdowca, który po trzech miesiacach zginął w katastrofie lotniczej
6) Urodziła dwóch synów
7) Po śmierci meża napisała książkę której treść poruszyła serca milionów czytelnków
8) Zycie jej nie oszczędziło, choć doznała wiele przeszkód udało jej sie z nich wyjść cało
www.dep.pl

1. Oma Mathilde ist am .... geboren.
2. Sie kommt aus Deutschland
3. Sie ist eine fröhliche Person, sie hat Tiere gern.
4. Wegen der unerwarteten Schwangerschaft musste sie das Studium an der Uni abbrechen.
5. Ein Jahr später heiratete sie einen reichen Witwer, der drei Monate später in einer Flugzeugkatastrophe ums Leben kam.
6. Sie brachte zwei Söhne zur Welt.
7. Nach dem Tod ihres Ehemannes schrieb sie ein Buch mit dem sie die Herzen von Millionen leser berührte.
8. Das Leben war für sie kein Kinderspiel. Obwohl sie viele Hindernisse hatte kam sie damit zurecht.
Millionen Leser
dzięki Ci bardzo,spadłeś mi z nieba
BUZKA:-)

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie