Nie pomożecie trudno !!! Ale z góry dzięki !!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

In der Sonne faulenzen, die Nacht am Lagerfeuer verquatschen oder mit Freunden in der Disco abtanzen – so sieht ein richtiger Urlaub aus! Keiner weit und breit, der kontrolliert oder einem reinredet. Einfach frei sein und wenigstens in den schönsten Wochen des Jahres selbst entscheiden dürfen, wann der Wecker klingelt, welche Kirche sehenswert ist und auf was man gerade Hunger hat. Dass das nur ohne Eltern klappt, versteht sich von selbst.

Klar, der Urlaub mit den Eltern hatte auch so seine Vorzüge: Die Unterkunft war bezahlt, um den Eintritt in den Freizeitpark brauchte man sich keine Sorgen zu machen und zu essen gab es auch immer genug. Lästig nur, dass es fast immer nach dem Wunsch der Eltern ging. Schluss damit! Diesen Sommer wird alles anders. Der erste eigene Urlaub soll her. Und je besser der geplant ist, um so leichter wird sich das Ganze den Eltern verkaufen lassen!
A jak mamy pomoc?
Wyleniwic sie w sloncu, noc przy ognisku przegadac albo wytanczyc sie z przyjaciolmi w disco- tak wyglada prawdziwy urlop.

Nikogo w kolo, kto kontroluje albo sie wtraca.
Po prostu byc wolnym i chociaz w tych najpiekniejszych tygodniach roku samemu decydowac kiedy budzik ma dzwonic, ktory koscoiol jest godny zwiedzania i na co mam wlasnie ma sie chrapke.Ze to mozn osiagnac jedynie bez rodzicow to sie rozumie samo przez sie..
Jasne urlop z rodzicamima tez mial swoje zalety. Noclegi byly oplacone. Czlek nie musial sie troszczyc o wstep do wesolego miasteczka i jedzenia tez nie brakowalo.
Koniec z tym! Tego lata wszystko bedzie inne. To ma byc pierwszy , wlasny urlop. I im lepiej wszystko zostanie zaplanowane tym latwiej zostanie ( ta wersja) kupiona przez rodzicow.
Bardzo ci dziękuję !!! Kochana jesteś !!!

Niezmiernie wdzięczna !!!!!!!!
siemka..mozesz mi wymyslec krotki horskop po niemiecku i przy okazji przetlumaczyc na polski... prosze...pilne
>siemka..mozesz mi wymyslec krotki horskop po niemiecku i przy okazji
>przetlumaczyc na polski... prosze...pilne

BODENLOSE FRECHHEIT!

no widzisz jolanta41 ... tak to jest, jak sie leni wyrecza :-)
nickt - dobry nick , bo jesteś NIKIM !!! Pozdrawiam !!!
Sam jesteś leniem !!!
przypominam, że pomoc polega na czymś zupełnie innym niż odwaleniu za kogoś całej roboty...
>nickt - dobry nick , bo jesteś NIKIM !!! Pozdrawiam !!!
>Sam jesteś leniem !!!

krytyke moge przyjac, tylko musi byc uzasadniona! No wiec kinga dlaczego jestem leniem? Mozesz mi to wyjasnic?
Keine Antwort ist auch eine Antwort!

Brak odpowiedzi to tez odpowiedz, kingo.
Kingo !!! a nie kingo ...

Zansz przysłowie : "Kto wyzywa ten się tak sam nazywa " ??? Czy jakoś tak ... Więc właśnie
Sama przesz sie przez mala litere. A jak juz tak wytykasz beldy to pozwole sobie zacytowac zdnie, ktore sobie wpisalas na swoim kacie:

"Nie za dobrze umię niemiecki !!!!!!"

..Polskiego tez za dobrze nie umiesz!

Jak dla mnie, to na tym koncze dyskusje z Toba.
Temat przeniesiony do archwium.