pilne !

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

czy mogłby ktos przetlumaczyc?

Cześć Ewa

przepraszam, że tak długo nie odpisywałam ale mialam wiele spraw na glowie.
w tym roku moje wakacje spędzilam u cioci na wsi. pojachalam tam z kolezanka, zeby zarobic i pomoc cioci w zbiorach. ciocia byla bardzo zadowolona z naszej pracy. wieczorami chodzilysmy na dyskoteki z moimi bracmi. w sierpniu udalo mi sie jeszcze pojechac nad morze. uwazam ze tegoroczne wakacje byly udane. a ty jak spedzilas swoje? mam nadzieje ze byly rownie udane. jesli mialabys ochote to moze za rok razem bysmy wyjechaly gdzies w czasie wakacji?

Pozdrowienia i buziaki
XYZ
Halo Ewa,
Entschuldigung, dass ich so lang nicht beantwortete, aber ich hatte viel zu tun.
Dieses Jahr verbrachte ich meine Sommerferien bei meiner Tante auf dem Land.Ich fuhr dorthin, um etwas zu verdienen und meine Tante in den Ernte zu helfen.
Die Tante war sehr zufrieden mit unsere Arbeit. Abends ging ich mit meinen Brüder in die Disco. Im August gelang mir noch in die Ostsee fahren. Ich fnde,dass meine diesjährige Sommerferien waren gelungen. Und wie verbrachst du deine Sommerferien? Ich hoffe, dass sie waren genauso gelungen. Wenn du eine Wille hättest, dann könnten wir in nächsten Jahr zusammen irgendwo fahren...
Grüße und Küssen.
XYZ

( mysle ze bedzie GUT, choć jakieś drobne błędy mogły się zakraść:D)
wybacz, że poprawię trochę ;)

Ich fuhr dorthin, um etwas zu verdienen und meineR Tante BEI DER Ernte zu helfen.

Die Tante war mit unsereR Arbeit sehr zufrieden.

Abends ging ich mit meinen BrüderN in die DisKo

Im August gelang mir noch AN die Ostsee ZU fahren.

Ich fInde, dass meine diesjährigeN Sommerferien gelungen WAREN. -> szyk

Und wie verbrachTEst du deine Sommerferien?

Ich hoffe, dass sie genauso gelungen WAREN. -> szyk ;)

Wenn du LUST hättest, könnten wir in DEM nächsten Jahr zusammen irgendwoHIN fahren...

Grüße und Küsse. -> bez "n" na końcu

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa