nauka z werden

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Hej ucze sie jezyka w domu i troche w domu jednak chciałbym wiedziec cos więcej. Czy ktos mi moze powiedziec napisac kilka zadac z WERDEN??
NP. BĘDE STUDIOWAŁ W POLSCE .
BĘDE MIESZKAŁ W DUŻYM DOMU, BEDE MIEC DUZEGO PSA.
BĘDE MIEC SZYBKIE AUTKO, MIESZKAĆ W DUZYM MIEŚCIE.
W SOBOTy BEDE CHODZIŁ DO KINA, i MIAŁ DUŻĄ RODZINE.
PROSIŁ BYM O PRZETUMACZENIE NA JĘZYK NIEMEICKI TE WYRAZU MUSZĄ BYC Z WERDEN. chcem wiedziec to bo kiedys jak bylem u babci tojakis niemeic mnie sie spytał co będe robic w przysżlosci a ja nieumniaem jemu odpowiedziec mam nadzieje ze juz niedługo będe wstanie z nim pogadac o tym
pozdr.

prose o pomoc , o odpowiedz jak najszybszą
Sprawa z czasem przyszłym jest bardzo prosta
ich gehe ins Kino.
ich WERDE ins Kino GEHEN.
W miejsce czasownika wchodzi odmieniony czasownik "werden", a konkretny czasownik leci na koniec zdaniaw formie bezokolicznika ;) Cała filozofia, bo więcej kruczków tutaj nie ma;) No prócz może odmiany czasownika: ich werde, du wirst, er wird, wir werden, ihr werdet, sie werden

pozdrawiam
Maciek

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie