BARDZO PROSZĘ o przetłumaczenie 8dan!!!WAZNE;(

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1.Opowiedział tekst,nie przeczytawszy książki.
2.Gdyby to było wtedy możliwe,poszłabym z wami na koncert,ale nie miałam ani czasu,ani ochoty.
3.Po posprzątaniu całego mieszkania,mogę się wreszcie umówić z przyjaciółmi.
4.Im wyżej się wspinamy,tym wolniej idziemy do przodu.
5.Po przybyciu pociągu,wsiadł do przedziału dla niepalących.
6.Omal nie spadł z krzesła,gdy dowiedział się ode mnie,że oblałam egzamin.
7.Gdy byłam latem nad morzem,spotkałam moich przyjaciół z Berlina,o których ci już wcześnie opowiadałam.
8.Mój przyjaciel,którego znam od wielu lat,zatelefonował do mnie wczoraj i powiedział,że chce kupić twój stary samochód.
Z GÓRY DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ausnahmsweise, ich bin heute gut drauf :)

1.Er hat den Text (nach)erzählt/wiedergegeben, ohne das Buch gelesen zu haben.
2. Wenn es (damals) möglich gewesen wäre, wäre ich mit euch ins/aufs Konzert gegangen. Ich hatte aber weder Zeit noch Lust.
3.Nachdem ich die ganze Wohnung aufgeräumt habe, kann ich mich endlich mit meinen Freunden verabreden.
4.Je höher wir klettern, desto/umso langsamer gehen wir vorwärts.
5.Nachdem der Zug angekommen war, stieg er ins Nichtraucherabteil ein.
6. Beinahe wäre er vom Stuhl gefallen, als er erfahren hat, dass ich bei der Prüfung durchgefallen war/dass ich durch die Prüfung gefallen war.
7.Als ich im Sommer am Meer war, traf ich meine Freunde aus Berlin, von denen ich dir schon einmal erzählt hatte.
8.Mein Freund(Ein Freund von mir), den ich schon seit vielen Jahren kenne, hat mich gestern angerufen und mir gesagt, dass er dein altes Auto kaufen wolle.
BARDZO,BARDZO DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie