błagam potrzebuje pomocy!theaterstuck

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

czy ktoś może mi pomóc?pilne!potrzebuje wypracowania na 5 minut gadania na temat:poleć sztuke teatralną! a druga sprawa to moje przygotowania idąc do teatru;-(kryteria jakie kupuje bilet itd....pomocy!!!
Anusia napisz prosze po Polsku, co sobie wyslisz, a ja chetnie Ci Twoj tekst przetlumacze. Obecuje!
och dziękuje ci bardzo!to ja zaraz obmyśle plan;-)
-jakiś czas przed pójściem do teatru przeglądam wszystkie oferty(nie wiem jak to się nazywa)i wybieram najciekawszą sztuke
-kryteria:lepeij dramat niż komedia,gdzie jest dużo uczuć itd
-bilet rezerwuje przez internet
-sugeruje się również ceną
-wybieram się tam z przyjaciólką która również interesuje się teatrem
-potrzebuje oczywiście odpowiedni strój
-musze wyglądać schludnie i elegancko
-...
szczerze to ja nawet po polsku nie wiem jak to napisać!nienawidze teatru i nie chodze tam to co ja wiem o przygotowaniach,kryteriach czy sztuce!hehe jeżeli możesz to ubierz tą wypowiedx w ładne zdania!to wcale nie musi być takie długie!gorzej z poleceniem sztuki gdzie żadnej nie znam a to ma na 5 minut być;-(((ratunku!!!
Ich habe mir gewisse Zeit lang all das Theaterprogramm/Theaterangebot mit all seinen Stücken genau angeschaut/studiert.
Ich habe ein mir unbekanntes aber vielleicht sehr lehrreiches und interessantes Theaterstück gefunden/ausgewählt.

Ich habe mich für eben dieses Stück entschieden, denn ich glaube, dass eine Drama besser als eine Komödie ist. Ich will ja auch viel daraus lernen.
Ich habe mich aus einem anderen Grund dafür entschieden, denn ich könnte das Ticket im Internet vorbestellen. Und dieses iwäre viel billiger als direkt im Theater.
Ich habe vor, dorthin mit einer Freundin zu gehen. Ich weiß, dass sie sich auch für das Theater interessiert.
Ich müsste mich auch entsprechend anziehen, vielleicht ein Kostüm.
Ich will sauber und gut/elegant aussehen.
Du sollst auch mit uns ins Theater gehen, denn du kannst dort auch sehr viel lernen!

Idz do teatru, na to nie jest za pozno. To jest cos wspanialego. Jak raz pojdziesz, to bedziesz regularnie tam chodzic. Jestem przekonany!
Jezeli chodzi o jakas sztuke, to znajdziesz w programie teatrow dobre sztuki, nie tylko komedie.

Das Theaterstück heißt „…“ . Wir werden wieder dabei viel Spaß haben!

Mysle, dotrzymalem slowa!
dziękuje ci bardzo za pomoc!jednak kochani ludzie jeszcze istnieją;-))) no obejrze coś w tv ale co napisać na ten temat to nie mam pojęcia!jeszcze raz dziękuje!pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego