Bardzo proszę o pomoc Będę niezmiernie wdzięczna;)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1.Nasza najlepsza koleżanka maluje śliczne kwiaty na jednolitej okładce swojego zeszytu.
2. Kamil jedzie swoim nowym samochodem i rozmyśla o wczorajszej udanej imprezie
3. Marta pisze ciekawy artykuł o dzikich zwierzętach do naszej szkolnej gazetki.
4. Moja ciocia mieszka w górksiej chatce, którą dostała od swoich rodziców.
5. Dzisiaj do Twojej szkoły przyjeżdżają uczniowie na pływackie zawody.
6. Lubię oglądać nasze stare zdjęcia z dziecięcych lat.
7. Zeszłoroczne ferie spędziliśmy u naszych kochanych dziadków w małym miasteczku.
8. Moja mama ogląda ciekawy film i dyskutuje z naszą siostrą o dalszych losach głównego bohatera.
9. Odwiedziła mnie moja dobra znajoma i rozmawaiałyśmy o naszych wspólnych przyjaciołach.
10. Moja kolorowa drukarka którą dostałam od Twojej siostry zespuła się.
11. Twoje szalone pomysły sprawiają, ze nasi bliscy znajomi martwią się o mnie.
12. Nasza koleżanka wygrała zagraniczną wycieczkę w naszej ulubionej stacji radiowej.
13. Uczę swoją siostrę robić papierowe kwiatki.
14. Kasia rozmawia ze swoim chłopakiem o ich wspólnej przyszłości
15. Ola lubi bawić się w swoim dużym ogrodzie z naszym małym kotem.
16. Zgubiłam srebrny łańcuszek który dostałam od Ciebie na naszą pierwszą rocznicę.
17. Obudziłem się wcześnie rano w naszym wspólnym namiocie na cudwonych wakacjach.
18. Idę do kina z naszymi przyjaciółmi na nową komedię.
19. Moja kolorowa czapka leży W Twojej drewnianej szafie.
20. Mój mały pies śpi na skórzanej sofie.
21. Nasza mama gotuje pyszny obiad dla naszego taty w przytulnej kuchni.
22.Twój zepsuty zegar schowany jest w metalowym pudełku.
23.Twoje stare zabawki leżą w plastikowym koszu na strychu.
24. Karol położył brudny kubek na mojej haftowanej serwecie.
25.Nasz muzyczny odtwarzacz MP4 jest lepszy niż skomplikowany sprzet Twojej siostry.
26. Mój nowy nauczyciel z niemieckiego jest bardziej wymagający niż Twój.
27.Twój czerwony samochód jest szybszy niż nowe auto mojego brata.
28.Wczoraj rozmawiałam z miłym człowiekiem i okazało sie, że to Twój najlepszy kolega ze studiów.
29. Dziś jechałam szybkim pociągiem i rozmawiałam z Twoją przyjaciółką o swoich trudnych problemach w szkole.
30.Moi rodzice kupują nowe okna i muszisz im doradzić jakie wybrać.

Będę bardzo wdzięczna za po moc;) Bo z moimi umiejętnościami to nie zdążyłabym do konca tygodnia;) Dziękuję bardzo:)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa