Blagam o pomoc w przeetlumaczeniu kulku zdan

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam! Jestem kompletna nogą z niemieckiego, wlasnie pisze wypracowanie o ulubionym piosenkarzu, juz troche mam ale potrzebne mi sa cztery zdania zeby ten tekst mial jakis sens:

1. Śpiewał już jak miał 12 lat
2. Do jego najpopularniejszych albumow należa....
3. Urodzil sie w biednej dzielnicy USA, wychowali go dziadkowie
4. Jego ostatni koncert odbyl sie w warszawie, bardzo mi sie podobal, a sam wykonawca wypadl na nim swietnie.

Mysle ze to tyle, bardzo prosze o pomoc ;)
Bardzo bardzo prosze, musze sie tego nauczyc jutro bede z tego pytana i niechce zarobic jedynki, a to forum jest moja ostatnią deską :(
1. Er hat schon im Alter von 12 Jahren gesungen.
2. Zu seinen bekanntesten Alben gehören.......
3. Er wurde in einem der armen Teilen der USA geboren und von seinen Großeltern großgezogen.
4. Sein letztes Konzert fand in Warschau statt und hat mir sehr gefallen. Er als Hauptdarsteller war besonders gut.
Dzieki ogromne uratowales mi zycie ;* Ale zgubilam po drodze jedno zdanie jeszcze. Prosze o szybkie sprawdzenie i przetlumaczenie jeszcze jednego (w tekscie to do przetlumaczenia jest po polsku)

Mein lieblingssänger ist Curtis Jackson. Wir kennen ihn als 50 cent. Eine Mixtur aus Hip-Hop, Rap und Pop ist das Fundament seiner Musik.
Curtis Jackson hat 1,70 m anstieg und gewicht 75 kg. Er ist gut muskulös. Er hat blaue Augen und gleste Haare. Curtis interessant Automechaniker und Sport. Ihn beliebt Farbe ist schwarz. Er ist lustig, sympatschi und offens.
Biographie 50 cent ist sehr interessant. Er ist dreißig Jahre alt. Er kommt aus USA. Sein letztes Konzert fand in Warschau statt und hat mir sehr
gefallen. Er als Hauptdarsteller war besonders gut. Seinem Vater kannte er nicht, seine Mutter wurde in ihrem Haus emordet. Curtis hat schon im Alter von 12 Jahren gesungen.
Mit seinem Debüt- Album "Power of the Dollar" hat er 2000 das Publikum begeisert. Das war echt ein Hammer!
Curtis hat 2001 eine Promotiontour dunch USA gemacht. Zu seinen bekanntesten Alben gehören: "Guess who's back"und "The Massacre". Ihn letzten Album alle Goldene Platte. Sein Song "Candy Shop" zum Film "Get Rich or Die Tryin" hat Platinstatus erreicht.
Sein letztes Konzert fand in Warschau statt und hat mir sehr gefallen. Er als Hauptdarsteller war besonders gut. Śpiewał na nim swoje kawałki z ostatniej płyty, która zachwyciła krytyków.
Seine Musik gefällt mir sehr. Ich habe alle seine Cds. Wenn ich zu Hause komme höre ich immer seine Musik und die mich sehr entspannt.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie