Proszę mi pomóc,błagam

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam problem z końcówkami.Ucze sie od roku, ale to za krótko żeby to wypełnić jak dla mnie.Proszę o pomoc.To jest to zadanie:

Zeitausdrűcke
a) Er ist schon einen Monat hier.
b) _____ Augenblick, bitte!
c)Er telefoniert _____ Stude lang.
Peter ist reich
Er hat eine Kamera, ______ Auto, ______ Job und _____Haus
Im Geschäft
Gisela hat heute Gäste. Sie kauft im Lebensmittelgeschäft ein. Sie nimmt eine Melone, zwei Pfund Äpfel, _____ Pfund Kartoffeln, _____ Wein aus Frankreich, ____ Rinderbraten, _____ Glas Pilze, _____ Salat und ____ Packung Spinat. _____ Apfel ist schon schlecht. Gisela reklamiert. Dann kauft sie noch ____ Zeitung und trinkt im Cafe ____ Kaffee.
b) Einen Augenblick, bitte!
c) Er telefoniert eine Stunde lang.
Peter ist reich. Er hat eine Kamera, ein Auto, einen Job und ein Haus.
Im Geschäft.
Gisela hat heute Gäste. Sie kauft im Lebensmittelgeschäft ein. Sie nimmt eine Melone, zwei Pfund Äpfel, ein Pfund Kartoffeln, - (einen) Wein aus Frankreich, - (einen) Rinderbraten, ein Glas Pilze, einen Salat und eine Packung Spinat. Ein Apfel ist schon schlecht. Gisela reklamiert. Dann kauft sie noch eine Zeitung und trinkt im Cafe einen Kaffee.
Dziękuję serdecznie za pomoc.