Pomożcie!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Prosze przetlumaczcie mi to na niemiecki w czasie perfekt (raczej prostym slownictwem):
Moje posliki:
Na sniadanie jem jajecznice i pije kawe.
Na obiad jem zupe i mieso czasami pizze.
NA kolacje jem kanpki i pije cole.
Przepis jak zrobic jajecznice:
1. Postawic patelnie na kuchence i podgrzewac
2. Rozbic jajka
3. Mieszac okolo 1minute
4. Gotowe teraz nalezy przelozyc jajecznice na talerz
5. Smacznego

Zależy mi na szybki przetlumaczeniu tego! Z gory dzieki.
Meine Mahlzeiten:

Zum Frühstück habe ich eine Rührei gegessen und ich habe einen Kaffee getrunken.
Zu Mittag habe ich eine Suppe und ein Fleisch gegessen, ab und zu esse ich eine Pizza.
Zu Abendbrot habe ich belegtas Brötchens gegegessen und eine Cola getrunken.

Rezept Rührei

Zutaten für 4 Personen:

* 4 Eier
* 200 ml Sahne
* 1 Prise Salz
* 1 EL ÖL zum Braten

Zubereitung:

1. Schlage die Eier auf und gebe sie in eine Rührschüssel.
2. Gebe die Sahne und das Salz zu den Eier und verrühre alles.
3. Gebe das Öl in eine Pfanne und erhitze die Pfanne.
4. Gebe nun die Eiersahne in die Pfanne und lasse es bei geringer Hitze stocken. Gehe nun mit dem Kochlöffel in die Pfanne und schiebe das Rührei vorsichtig zusammen. Schiebe so lange bis die Eisahne nicht mehr flüssig ist. Das Rührei sollte nicht dunkel werden.

Przepis z ksiazki kucharskiej, ale lepiej to wszystko sprawdzic, za bledy przepraszam,

pozdrawiam :)

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie