OPISZ ILUSTRACJE i ODPOWIEDZ NA PYTANKA

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

drugi watek/ zupelnie zielony:/

Opisz ilustrację i odpowiedz na pytania:
1.Was fur ein Thema ist auf dem Foto dergestellt? (jak sam przetlumacze pytanko to wychodzi mi jaki temat przedstawia obrazek cos kolo tego?)
2.Was ist dein Lieblingsfach in der Schule und warum? (nie mam pojecia)

OBRAZECZEK: przedstawia lekcję,zajęcia w klasie,nauczyciel pisze coś na tablicy,jedni uczniowie są skupieni i notują lecz inni siedzą i nic nie robią-niektórzy nie mają zeszytów,nie są zainteresowani lekcją,rozmawiają ze sobą
jeżeli jakiś asior już mi pomógł na co liczę to moglby dorzucic takie zdanko na koniec:
"lekcja z ilustracji przypomina mi zajęcia w naszej klasie,jedni uważają są pilni, natomiast reszta nawet nic nie notuje,nie uwazaja,rozmawiaja"
2.Was ist dein Lieblingsfach in der Schule und warum? Jaki jest twoj ulubiony przedmiot w szkole i dlaczego?
dziekuje:*
DO jakiegos asiorra co do 2 pytanka:
"Moją ulubioną lekcją jest oczywiśćie język niemiecki,uważam iż język ten jest bardzo ważny choćby z tego względu iż graniczymy z niemcami,jest potrzebny do sprawnego funkcjonowania w niemczech,którzy otworzyli swój rynek pracy dla Polaków"
dziękować:)))
no to jezeli twoją ulubioną lekcją jest oczywiśćie język niemiecki,to do dziela, pisz jak potrafisz, tu ktos sprawdzi
ściema i kocie oczka to połowa sukcesu:)
pomocy wykształciuchy:/...
?
pomóżcie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Życie, praca, nauka