kartka pocztowa

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Temat zadania:jesteś uczestnikeim wakacyjnego kursu jezykowego napisz do koleżanki z Niemiec kartkę pocztową,a w niej: prześlij pozdrowienia, poinformuj kolezanke, co obecnie robisz, podaj miejsce kursu, napisz jakie są twoje wrażenia, proszę napiszcie,w zakresie podstawowym, z góry DZIEKUJE:*
Prosze napiszcie mi! Potrzebuje tego na dziś, ale moze być na jutro.PROSZĘ,PROSZĘ
Napisz przynajmniej po Polsku. Nikt nie bedzie Ci wszystkiego robil - Du träumst, ikra!
OK. Cześć Magda!
Najserdeczniejsze pozdrowienia z pięknych okolic Liechtensteinu.
P.S Madziu już od 3 tygodni jestem w Niemczech i jak wiesz uczę się języka niemieckiego. Robię ogromne postępy, gdyż przebywam z grupą młodzieży niemieckiej i rozmawiamy tylko w ich językach. Okolice są piękne, otoczone górami.
Do zobaczenia w Polsce
Prosze napiszcie mi to,prosze.czekam na odpowiedź:)
Hallo Magda!

Herzliche Grüße aus der wunderschönen Gegend von Lichtenstein.
PS: Madziu, ich bin schon seit 3 Monaten in Deutschland, und wie du es sicherlich weißt, lerne ich Deutsch/die deutsche Sprache. Ich spreche jetzt nur auf Deutsch. Die ganze Gegend ist wünderschön, ein Traum, und überall nur Berge.

Bis bald in Polen/Wir sehen uns in Polen!
prosze was niech mi ktos to napisze, potrzebne mi to na dzisiaj. Bardzo Was Proszę.
Dziekuje Bardzo. Dzieki:)pa
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka