opis obrazka!pilne!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

potrzebuję opisać jak najdokładniej obrazek:
http://www.swiat-zabawek.pl/galerie/eichhorn-kubus-puchatek_505.jpg

Na obrazku widzimy kubusia puchatka i jego przyjaciół. Na pierwszym planie znajduje się różowy prosiaczek(?świnia?), który trzyma czerwony kwiatek. W lewym, dolnym rogu jest szary kłapouchu(?osioł?). Wydaje mi się, że jest smutny. W prawym dolnym rogu stoi kubuś puchatek w czerwonym ubranku, który je miód. Na dalszym planie znajduje się pomarańczowy tygrysek z czarnymi paskami, który stoi przy ulu,drabinie i drzewie. on się cieszy :) W prawym, górnym rogu jest słońce. Na niebie są chmurki/obloki. Nad przyjaciółmi latają kolorowe motyle. Trawa jest zielona i atmosfera sympatyczna.
Moim zdaniem są to najmilsi przyjaciele na świecie :)

Z góry bardzo dziękuję :) jest to bardzo pilne!!!
Ja moge sprobowac ale napewno nie obejdzie sie bez bledow gramatycznych i pewnie nie tylko ale sprobowac mozna moze kto poprawi:D
Auf dem Foto sehe ich 4 Personen. Die Personen das Winnie Puuh und Seine FReunde. Im vordergrund sehe ich Schwein(swinia nie mam akurat ksiazki gdie o nim mowa). Er haltet rot Blumen. Links unter ist Esel (osiol ale w ksiazkach niemeickich pisza o nim nie osiol ale I-aah :D).Wahrscheinlich ist er traurig.Rechte unter steht Winnie Puuh. Er trägt rot T-schert und trinkt honig.Links oben ist Tigger. Er ist ganze Orange und hat schwarze Wuchers. Tigger steht neben Baum mit Leiter und Bienenhaus.Sicherlich ist er glücklich.Im Hintergrund ist sehr schön Wetter. Möglicherweise ist Sommer.Ich vermute dass Sie best Freunde ist.Das Bild darsteller einen schöne Ausblick. Das Foto ist mit dem Thema Freundschaft verbunden.
hehe tyle naskrobalam kto sprawdzi :D
POZDRO
może ktoś to jeszcze sprawdzić/napisać nowe?! dzięki :) potrzebuję to na jutro...