der Hund

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

potrzebuję ponownie Państwa pomocy. Znowu dostałam zadańko z niemieckiego i nie mam pojęcia jak to zrobić po niemiecku. W moim Polskiem wydani to zadanie brzmi:

czesz przemek,
Ostatnio stało sie coś fantastycznego w moim życiu... Znalazłam, małego, słodkiego, kochanegi pieska. Było to jedziego z listopadowych wieczorów, szłam sobie przez pakr i go zauwazyłam:małego, zziebmieteg. Pogoda była fatalna! Przez cały tydzień padało, wiało a temperatura bliska była 0 stopni celcjusza. Co miałam zrobić? Niew miałam saerca go zostawic. Zabrałam go do domu.
Moi rodzicie były zrospaczenie. Krzyczeli na mnie nie pieska. Poprostu wojna w domu była. Lecz teraz sie jakoś wszystko uspokoiła a nawet bym powiedziała ze wszyscy polubili mojego przybłęde.
Piesek jest cuowny. Macha ogonkiem, szczega zachęcając wszystkich do zabawi i tak słodko na mnie patrzy...
Mam nadzieję ze u Ciebie wszystko ok.
odpisz szybko
pozdrawiam
kasia.

czy mogłibyście mi to na niemiecki przyełożyć?? bo dla mnie to naprawde czarna magia.. BŁAGAM POMUŻCIE
hahahaha lepiej sie po polsku dobrze naucz.
łatwo Ci napisać! Człowiek potrzebuje pomocy a tu zjebke dostaje! Czasem pomyśl a potem napisz!!!!
czesz przemek,
Ostatnio stało sie coś fantastycznego w moim życiu... Znalazłam, małego, słodkiego, kochanego pieska. Było to jednego z listopadowych wieczorów, szłam sobie przez park i go zauwazyłam:małego, zziębnieteg. Pogoda była fatalna! Przez cały tydzień padało, wiało a temperatura bliska była 0 stopni celcjusza. Co miałam zrobić? Nie miałam serca go zostawic. Zabrałam go do domu.
Moi rodzicie były zrospaczeni. Krzyczeli na mnie i na pieska. Poprostu wojna w domu była. Lecz teraz sie jakoś wszystko uspokoiło a nawet bym powiedziała ze wszyscy polubili mojego przybłęde.
Piesek jest cuowny. Macha ogonkiem, szczeka zachęcając wszystkich do zabaw i tak słodko na mnie patrzy...
Mam nadzieję ze u Ciebie wszystko ok.
odpisz szybko
pozdrawiam
kasia.
Nie przetłumaczyłam tak bardzo dosłownie, ale jest na pewno w tym samym znaczeniu:)

Hallo Przemek, es ist etwas passiert, etwas fantastischin meien Lebe.. ich habe kleine, süße, liebe Hund gefunden. Das war eigene novembere Abends.. Ich bin selbe durch Park gegangen und ich ihm bemerkt habe: kleine, erfrierene. Das Wetter war so schlimm so fatal! Ganze Woch hat geregnet, war so windig und Temperatut war gegen 0 Grad. Was solle ich tun? ich hätte keine Herz, dass ihm dort zu bleiben. Ich habe ihm nach Hause genommen. Meine Eltern waren verzweifelt. Sie haben auf mich und Hund geschreit. Man kann sagen, dass in meine Haus kleine Krieg war:) Aber jetzt ist schon besser, ales ist klar, und kann ich sagen, dass alle meinem Landstreicher gelieben haben. der Hund ist wunderschön. er schwingt seiner Schwanz, er bellt , dass alle mit ihm amüsieren wollen werden, und so süß auf mich sieht.... Ich hoffe, dass bei dir alles gut ist. ich warte auf deine Antwort. Grüß Dich. Kasia
hallo Przemek, es ist etwas passiert, etwas fantastisch in meine Lebe...i dalej tak jak jest
Darf ich?

Hallo Przemek, es ist etwas passiert, etwas Fantastisches in meinem Leben. Ich habe einen kleinen süßen lieben Hund gefunden. Das war ein Novemberabend. Ich bin durch den Park gegangen und da habe ich ihn bemerkt: klein, verfroren. Das Wetter war schlecht, so fatal! Die ganze Woche hatte es geregnet, es war so windig und die Temperatur lag bei 0 Grad. Was sollte ich tun? Ich brachte es nicht über mich, ihn dort bleiben zu lassen. Ich habe ihn mit nach Hause genommen. Meine Eltern waren verzweifelt. Sie haben auf mich und den Hund geschimpft. Man kann sagen, dass bei uns zu Hause ein kleiner Krieg war:) Aber jetzt ist besser, alles ist klar, und kann ich sagen, dass alle meinen Landstreicher lieb gewonnen haben. Der Hund ist wunderschön. Er wedelt mit dem Schwanz, er bellt, alle wollen mit ihm spielen, und er schaut mich so süß an … Ich hoffe, dass bei dir alles gut ist. Ich warte auf deine Antwort. Grüß Dich. Kasia
dziekuję Wam ;* uratowaliście mi życie :* ja mam rozum ścisła, chemia to dla mnie pikuś ale z tesztą mam duży problem :* jeszcze raz dziękuję :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie