BARDZO PROZE O POMOC!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo proszę o odpowiedz w języku niemieckim na poniższe pytania bo ja nie jestem w stanie tego zrobić,poprostu moje umiejętności nie wystarczą.Wystarczy odpowiez jednym lub dwoma zdaniami.

1.Wie ist die Landschaft dort?
2.Wie ist das Klima dort?(im Sommer)
3.Wie sind die Menschen dort?
4.Wie ist dort besonders interessant?

Bardzo proszę też o dokończenie zdań w języku niemieckim.Muszę opisać niemcom mój kraj.

1.Ich komme aus...
2.Das liegt in...
3.Die Nachbarländer sind...
4.Im Norden/Süden/Westen/Osten liegt...
5.Die größten Flüsse/höchsen Berge/...sind...
6.Die schönste Landschaft ist...
7.Wir haben viele/wenige Wälder/Gebirge/Seen/Flüsse/...
8.Das Klima ist Winter/Sommer/...

Badzo prosze o odpowiedz ponieważ potrzebuję to na sobotę.Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Ich komme aus Polen.
Das liegt in Europa.
Die Nachbarländer sind Russland, Litauen, Weißrussland, Ukraine, Slowakei, Tschechien und Deutschland.

Im Norden liegt Ostsee. Im Süden liegt Slowakei und Tschechien. Im Osten liegt Russland, Liatuen, Weißrussland und Ukraine. Im Westen liegt Deutschland.

Die größten Flüsse ist Wisła ( Weichsel). Die höchsen Berge sind Tatragebirge.
Die schönste Landschaft ist im Tatragebirge und auf die Masuren.

Wir haben viele Wälder, Gebirge, Seen und Flüsse

Das Klima ist im Winter schon nicht so stark, also die Winter ist schon leicht. Der Sommer ist schöne und am meistens warm.
Dziękuję bardzo za pomoc!!!

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego