Cześć Wszystkim... mam problem, pani od niemieckiego kazała mi to przetłumaczyć a ja pojęcia nie mam jak to zrobić próbowałam już ale mi nie wychodziło... pani powiedziała ze daje mi ostatnią szansę żebym to poprawiła inaczej wstawi mi 1...
Błagam pomóżcie mi to przetłumaczyć... Musze to mieć na poniedziałek a najlepiej to na niedziele bo musze sie tego nauczyć na pamięć... Bedę baaardzo wdzięczna i z góry dziekuje
********************************************************************************
Witam państwa! Czas na prognozę pogody w niemieckich miastach. W mieście Kiel panuje słoneczna pogoda jak na porę roku zima pogoda dopisuje są aż dwa stopnie Celcjusza. Wieje chłodny wiatr od zachodu, lecz od północy idą deszcze które dojdą dopiero za dwa dni czyli w czwatek. To na tyle o tym mieście. Następne miasto to Erfurt tam pada śnieg zapowiada się śnieżyca lecz jest dosyć ciepło zero stopni, śnieg który spadnie powinien się od razu roztopić. Kolejnym miastem jest Freiburg w którym śniegu jest aż dwa metry i nadal pada. Są tam dwa stopnie Celcjusza. To już wszystkie pogody w dzisiejszej prognozie. Zapraszamy jutro o tej samej porze. Dowidzenia