Proszę o przetłumaczenie na niemiecki b. pilne

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam.

Interesuje mnie zakup hurtowy konsol xbox360 i ps3.
Na początek kupiłbym 30szt xbox360 arcade.
Jestem z Polski, jaki byłby koszt wysyłki takiej ilości konsol, czy jest możliwy odbiór

osobisty?
Czy możliwy jest rabat cenowy?
Czy wystawi Pan fakture vat na firme?
Czy jest możliwość zakupu bez podatku Vat tax free?
W jakie dni i w jakich godzinach można by było przyjechać osobiście po odbiór sprzętu?

Pozdrawiam.

Jestem tu pierwszy raz, chce dokonać zakupu takie o to wiec liczę na Waszą pomoc :) dziękuje

Dankeschön
nikt mi nie pomoże ?
Hallo,

Ich möchte gerne die Konsolen xbox360 und ps3 en gros kaufen.
Zuerst würde ich gerne 30 Stck.von xbox360 arcade kaufen.
Ich bin aus Polen. Was würde dann den Versand von der oben genannten Menge der Konsolen kosten? Wäre die persönliche Abholung der Ware auch möglich ?
Wäre es auch möglich, einen Mengenrabatt einzuräumen?
Würden Sie eine MWSt-Rechnung auf eine Firma ausstellen?
Gibt es eine Möglichkeit den Kauf ohne MWSt ( VAT) tax free zu tätigen?
An welchen Tagen und in welchen Öffungszeiten könnte man die Ware selber abholen?

Mit freundlichen Grüssen

Nie wiem czy dobrze to przetłumaczyłam, bo trochę mnie przyćmiło z tym handlem hurtowym.
Zastanawiam sie czy 30 szt. to już jest hurtowa ilość, ale może tak.
Dla przypomnienia dodam że trzeba mieć tzw. UE-NIP jeśli się chce handlować z Niemcami- wówczas przy dostawie wewnątrzwspólnotowej nie nalicza się MWST. Trzeba sobie w Polsce wystawić po prostu fakturę wewnętrzną.

Pozdrawiam
ooo Wielkie wielkie dzięki ! ;)
dobrze że sie odezwałeś :) kurde dzieki

a jeśli miałbym problem z przetłumaczeniem jego odpowiedzi mogę liczyć na pomoc ?

pozdrawiam

»

Brak wkładu własnego