proszę o pomoc w napisaniu listu

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam do napisania list na 120-150 słówek, wiec mysle, że dla was to nie bedzie wiekszy problem. W pracy muszę napisać od kogo i ile kieszonkowego dostaje, na co wydaje pieniądze i czy kontrolują moje wydatki, czy mam od kogo pozyczyc pieniądze, gdy planuje wieksze wydatki oraz czy sam dorabiam do kieszonkowego.

Kochana Aniu

Bardzo dziekuję za twój list. Przepraszam, ze tak długo musiałaś czekać za odpowiedzią. Postaram się odpowiedziec na twoje pytania. Moje kieszonkowe dostaje oczywiście od rodziców oraz dziadków. Dostaje łącznie 70 euro miesięcznie. Wiec jak sama widzisz, to torchę mało. Dlatego staram się dorabiać do kiesoznkowego. Jestem informatykiem, dlatego dorabiam tworzac strony internetowe. Bardzo lubię to robić i mam jeszcze dochód z tego. Moje pieniadze wydaje zazwyczaj na imprezy, kosmetyki, czasem na kino i teatr. Moi rodzice mają do mnie zaufanie, dlatego raczej nie kontrolują moich wydatkow. Gdy planuje wieksze wydatki i jestem zmuszony pozyczyc pieniądze zwaracam się z tym do dziadkow. Oni starają się mnie zrozumiec. Zawsze mogę na nich liczyc. Czekam teraz niecierpliwie za twoim listem.

Całuje i pozdrawiam. Dawid

to jest moj pomysł na list, ale nie musi być wierną kopią tego, jednak prosiłbym o znaznaczenie zmien :) z gory dziekuje i pozdrawiam. Dawid

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego