U lekarza

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo proszę o przetłumaczenie mi tego na niemiecki

Gdy wracałam w środę do domu złapała mnie ulewa,ponieważ nie miałam parasola byłam cała mokra.Wieczorem miałam wysoką gorączkę, bóle głowy,kaszel oraz katar.Rankiem zarejestrowałam sie w przychodni na godzinę 15, ale do południa zjadłam lody i po godzinie zaczęło mnie gardło boleć.Lekarz zbadał mnie.Kazał mi otworzyć usta i powiedzieć "A", a następnie głęboko oddychać.Lekarz powiedział ze to grypa.Kazał mi zażywac lekarstwa 2 razy dziennie po posiłku i leżeć w łóżku,i pić gorącą herbatę z cytryną.Poszłam do apteki wykupić lekarstwa.Teraz muszę leżę w łóżku

Bardzo mi na tym zależy żeby mi to ktoś przetłumaczył,jest ktoś chętny??????
to są moje próby(tragicz)
Wenn zuruckging in Mittwoch zu haus kam ich in Regenguss, weil ich nicht speiche(byłam cała mokra)haben.Ich haben Heuta abend feiber,Kopfschmerzen,husten und schnupfen.Morgen(zarejestrowałam sie)in Poliklinik auf 15 Uhr,aber zu Mittag, ich essen Eis.Arzt untersuchen mir. Er lessen den mund Oftfen und"A sagen" undtief einatmen und ausatmen.Er stellte,dass das Grippe. Er lessen Medikamente zweimal taglich nach dem essen einnehmen.......Ich ging sofort in die apotheke.Jetzt ich mussen liegen in bed

To jest tragiczne,ale ja nie mam pojecia o pisaniu po niemiecku(ale licza sie chęci)moze mi to ktoś poprawic
pomoze mi ktoś??
Es regnete, wenn ich am Mittwoch nach Hause zurückam.
Ich war ganz nass, weil ich den Regenschirm nicht hatte. Am Abend hatte ich hohen Fieber, Kopfschmerzen, ein Hausten und ein Schnupfen.
Zum Arzt habe ich mich auf 15:00 Uhr verabredet.
Nachdem ich Eis gegessen hatte, tat es mich weh noch die Kehle. Der Arzt erforschte mich. Er hat gesagt, dass das eine Grippe ist. Danach bekam ich das Rezept. Ich ging zur Apotheke , wo kaufte ich Drogen ein. Ich musste regelmäßig Medikamente nehmen. Einige Tage musste ich Bettruhe.

To moja proba ... ale troszke zmienilam zdania.. jesli zrobilam bledy moze ktos ci pomoze i je poprawi.:)
dziękuje bardzo a jak są błędy to napewno małe.JESZCZE RAZ BARDZO DZIEKUJE

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego