list formalny...pomocy

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

pomóżnie mi mam do napisania list formalny. Chcesz spedzić wakacje w interesującym miejscu. W liście musisz uwzględnić:
termin, który cie interesuje
opisz, jaki typ urlpu ci najbardziej odpowiada
opisz, jakim typem turysty jesteś
popros o przesłanie oferty.
Z góry dziękuje tym którzy w jakis sposób mi pomogą. pozdrawiam
a tutaj mi nie pomożesz???
XY
Blumenstraße 2
Berlin

Reisebüro "XY"
Mozartstraße 87
Hamburg

Sehr geehrte Frau X,
ich möchte einen Urlaub in Griechenland verbringen und bin an Ihrem Angebot interessiert. Ich habe ihre Anzeige im Internet gefunden und wollte mich bei Ihnen nach weiteren Informationen erkundigen.
Ich möchte in Griechenland zwei Woche lang bleiben, am besten von 1 bis 14 Juli. Mich interessiert vor allem die Erholung auf dem Strand. Ich meine, dass die beste Lösung für mich wäre ein Hotel in der Nähe vom Meer, mit Schwimmbad und Spa-Zentrum. Ich mag nicht wandern und Städte besuchen, ich möchte einfach mich sonnen und mich erholen.
Können Sie mir bitte Ihre Reiseprospekte schicken?
Mit freundlichen Grüßen
XY
dziękuje Ci bardzo nawet nie wiesz jak bardzo mi pomogłaś pozdrawiam

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie