poprawa sprawdzianu - potrzebna pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam, mam następujący problem, mam z niemieckiego łamaną ocene i muszę poprawić sprawdzian, ale mam o tyle łatwiej, że znam pytania na sprawdzian, ale mam kłopot z udzieleniem odpowiedzi na nie, czy mogłby mi któś pomóc?? Oto sprawdzian

1. Odmień czasowniki
a) Tragen
b) Ausschalten
(wiem, że one odmieniaja się jakoś nieregularnie, tylko nie wiem jak)

2.Utwórz zdania z rozsypanki wyrazowej (trzeba chyba też poodmieniać czasowniki do odpowiedniej formy, ale tego nie jestem pewnien)

a) Ticket/ein/müssen/alle/haben/leute
b) ausmachen/man/Mobiltelefone/müssen/hier
c) kinder/Museum/das/dürfen/alleine/betreten/nicht
d) Bilder/die/sehen/Leute/hier/können
e) Dürfen/fotografiren/hier/man/nicht

3. Przetłumacz zdania

a) Mam czas w weekend
b) Ludzie muszą płacić podatki
c) W czytelni można czytać ksiązki, ale musi się być cicho
d) Dzieci często brudzą ubrania i buty
e) Wieczorem myję zęby i idę spać

4.Jesteś szefem firmy. Napisz notatkę dla pracownika:
TY -musisz lecieć pilnie do Wiednia
-wracasz w poniedziałek
Pracownik
-powinien odwołać wszystkie spotkania
-zanotować rozmowy telefoniczne
-zamknąć biuro

Były jeszcze 3 inne zadania ale te zrobiłem sobie sam :)
Prosze o pomoc , błagam czy ktoś mógłby mi poprawić yen tekst ????????

Bald verlassen wir den Austausch und möchten Sie über mich erzählen
mein Name ist Sylvia und ich bin 16 Jahre alt. Ich bin Student und gehe auf eine weiterführende Schule in Tarnow. Meine Freunde sagen, ich bin nett und lustig.
Ich möchte Ihnen auch an meine Familie meine Mutter arbeitete als Lehrerin vorstellen, arbeitet mein Vater in seiner Firma. Sie sind so cool. j Ich habe auch zwei Geschwister. Bruder Andrew hat zwölf Jahren und hat zwanzig Schwester Ewelina vier Jahre und ein Studium in Lodz. Sie einen Zahnarzt werden wollen.
Zu Hause gibt es auch Tiere. zwei Hunde und eine Katze. Wir mögen sie. in meiner Freizeit Ich mag Sport zu treiben. Ich schwimme oft Fahrrad fahren mit Freunden treffen, ins Kino gehen. Meine Hobbys sind Musik hören und im Internet surfen. schreiben, was machst du? Was ist Ihre E-Mail-Adresse?

in der Zukunft möchte ich einen Anwalt zu werden. Ich möchte Sie über meine Sprachkurs schreiben

sywlus, nie rob balaganu i zaloz nowego posta. Ten ma juz dwa lata. Nie widzisz, co robisz? Przeciez ciebie nikt nie znajdzie, jak sie do innego kogos wetniesz!

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego