Pomocy...

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Nie znam niemieckiego praktycznie wcale, prosiłabym o pomoc w przetłumaczeniu tego na niemiecki.
Droga Wiebke
Dziękuje Ci za Twój list i przepraszam, że tak długo się nie odzywałam. Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku.
W naszej szkole, również odbywa się dzień sportu (Sporttage). Wszyscy obowiązkowo muszą w nim uczestniczyć, to nasza tradycja.
W tym roku było pięć konkurencji : piłka nożna, siatkówka, tenis stołowy, biegi i koszykówka. Każda z klas musiała wystawić swoich zawodników. Ja brałam udział w meczu siatkówki, zajęliśmy pierwsze miejsce! Wygraliśmy oprócz tego jeszcze biegi oraz mecz koszykówki. Na koniec całej imprezy klasa, która wygrała, czyli nasza musiała zmierzyć się z drużyną nauczycielki w meczu piłki nożnej. Mecz był zacięty do ostatniej minuty, ale zakończył się remisem. Dyrektor szkoły wręczył nam nawet puchar!
Wszystkim podobał się taki dzień wolny od nauki, uczciliśmy naszą wygraną pójściem na lody.
Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze. Napisz do mnie prędko.
Całuski
Anija.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie