Potrzebne mi jest tlumaczenie tego listu na niemiecki... za pomoc z gory Thx
Lieber Peter=)
Na początku mojego listu chce cie bardzo przeprosić za to, że tak długo nie odpisywałam. Mam nadzieje, ze nie jesteś na mnie zły. Zadałeś wiele pytań, postaram się teraz na nie odpowiedzieć.
Mam wiele zaintereswowan. Głownie siatkowka i muzyka Czas wolny bardzo czesto spędzam z przyjaciołmi grając z nimi. Wieczorami lubie posłuchac dobrej muzyki i surfowac przy tym po internecie.
Jezeli chodzi o moje plany związane z zawodem to nie wiem do konca kim chcę zostac w przyszłości. Wyobraź sobie, że nigdy nad tym nie myslałamna poważnie. Od dziecka marzyłam o pracy nauczycileki. Chciałabym uczyc matematyki, bo jest to jeden z moich ulubionych przedmiotow. lubie tez WF o czym świadczą moje zainteresowania.
W szkole ucze się niemieckiego i ukraińskiego. Z niemieckim mam kontakt od 6 lat, prędzej uczyłam sie angielskiego, ktory chcę kontynuowac w liceum. Z jezykiem ukraińskim mam kontakt od dziecka, mowie w tym języku biegle, prawie jak po polsku.
Po zakończeniu roku szkolnego postanowiłam zarobić trochę pieniędzy, ponieważ chciałabym wyjechać nad morze. Zobaczyłam atrakcyjna oferte w gazecie. Zainteresowani pracownicy musieli posiadać min. 14 lat oraz umieć porozumiewac się w zespole. Podjęłam prace w kawiarni w Warszawie. Bardzo mi se tam spodobało, poniewaz pracuja tam wspaniali ludzie i panuje tam świetna atmosfera. Musiałam sprzatac po klientach, zmywac naczynia, podawac posiłki i pakowac ciasta. Bardzo sie cieszę, że podjęłam się tej pracy, poniewaz mimo, że zarobilam pieniądze i pojechałam nauragnione wakacje poznałam wielu wspaniałych ludzi, ktorych bardzo polubilam.
Na tym koncze moj list. Jeszcze raz przepraszam, że tak długo nie odpisywałam. Serdeczne pozdrowienia z Polski dla Ciebei, Twojej rodziny i przyjaciol. Do zobaczenia.