potrzebuje pilnie prosze o pomoc!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

pilnie potrzebuje tłumaczenie 2 tekstów. proszę bardzo o pomoc w zamian mogę pomoc w języku polski.. mam nadzieje, ze znajdzie sie ktoś kto mi pomoże!

Prośba o umorzenie grzywny

Zwracam się z uprzejmą prośbą o umorzenie mi pozostałej części grzywny w wsokości................ za miesiace ...................

Uzasadnienie

Prośbę swoją motywuje tym iż w domu panuje trudna sytuacja finansowa. Podjąłem prace sezonową na umowę zlecenie do dnia ............. ....... niestety nie wystarcza to na spłacenie rat. Wychowuję dwoje dzieci 16 i 2 lata. Moja żona nie pracuje. W chwili obecnej nie mam środków na zapłatę pozostałej części grzywny .
Nadmieniam jednocześnie, że dotychczasowe zobowiązania regulowałem w terminie.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby

Prośba o umorzenie grzywny

Zwracam się z uprzejmą prośbą o umorzenie mi pozostałej części grzywny za miesiące czerwiec grudzień 2008 r. W wysokości

Uzasadnienie

Prośbę swoją motywuje tym iż w domu panuje trudna sytuacja finansowa. Jestem na utrzymaniu mamy, tata nie żyje. Podjąłem prace sezonową na umowę zlecenie do dnia 30 czerwca, niestety nie wystarcza to na spłacenie rat. Jestem uczniem, co nie pozwala mi na podjęcie stałej pracy. W chwili obecnej nie mam środków na zapłatę pozostałej części grzywny .
Nadmieniam jednocześnie, że dotychczasowe zobowiązania regulowałem w terminie.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby
Hiermit stelle ich einen Antrag auf Stundung der Raten für die Monate Juni-Dezember 2008 in Höhe von..........
Leider befinde ich mich in einer sehr schlechten finanziellen Situation.
Meine Mutter kommt für mein Unterhalt auf, mein Vater lebt nicht mehr.
Ich habe eine Saison-Zeitstelle bis zum 30. Juni angetreten, dies reicht aber nicht um die Raten tilgen zu können. Ich bin Schüler, kann daher also keine geregelte Arbeit aufnehmen. Ich möchte Sie daher bitten, mir die Restschulden zu stunden.
Gleichzeitig möchte ich darauf hinweisen, dass ich Ihren Forderungen stets termingereicht nachgegangen bin.
Ich hoffe, dass Sie Verständnis für meine schwierige Lage haben und sich bereit finden werden, meiner Bitte um Stundung zu entsprechen.

« 

Brak wkładu własnego