Proszę o pomoc w przetłumaczeniu listu na niemieck

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam do napisania list formalny z opisem wakacji. Czy moglibyście mi pomóc w przetlumaczeniu???

Droga pani Nawrot
przepraszam, ze tak dłudo nie pisałam, ale przez wakacje miałam duzo zajęć i dlatego teraz chciałabym pani o nich opowiedzieć.
Już w pierwszym tygodniu wakacji wyjechałam na dwa tygodnie do rodziny, która mieszka w Boszkowie. Jest to piękna, a zarazem malownicza miejscowość, w ktorej znajduję się dośc duze jezioro. Razem z kuzynka i nowo poznanymi przeze mnie znajomymi dobrze się bawiliśmy. Po powrocie z Boszkowa ze znajomymi z gimnazjum wybraliśmy się na tygodniowy biwak do Kuźnicy. Pogoda nam dopisała i mielismy ponadto okazję, żeby nauczyć się samodzielności. Pp powrocie przez miesiąć pracowałam w firmie zajmującej się produkcją odzieży. Zajmowałam się telemarketingiem. To doświadczenie również wiele mnie nauczyło. w sierpniu udałam się na pieszą pielgrzymkę do Częstochowy. Szliśmy przez 10 dni i mimo ciężkich warunków, bolących nóg i wielu wyrzeczeń udało mi się dojść na Jasną Górę. Poznałam wielu nowych ludzi i przeżyłam przygodę zycia.
Cieszę się, że tegoroczne wakacje mogłam tak świetnie spędzić i chciałabym aby kolejne równiez były tak udane.
Emilia
a dlaczego sama nie sprobujesz?
Nie za bardzo znam sie na niemieckim, ale spróbowałam przetlumaczyć list. bylabym wdzięczna za poprawienie błędów. Z góry dziękuję.
Sehr geehrte Frau Nawrot
Entschuldigung, dass ich so lange nicht geschrieben habe, aber im Sommerferien habe ich viele Klassen gehabt und jetzt möchte ich, dass sie Ihnen zu sagen. Bereits in der ersten Woche Urlaubt habe ich nach Boszkowo zu meiner Familie gefahren. Boszkowo gas ist einr schöne und malerischen Dorf, in dem Sie finden hier eine ziemlich große See. Zusammen mit meine Cousine und meinen neuen Freunden haben wir vielr Spaß gahabt. Nach der Rückkehr aus Boszkowo mit meinen Freunden aus der Schule haben wir auf Camping nach Kuźnica gefahren. Wir haben sehr schöne Wetter gahabt und darüber haben wir die Möglichkeit zu lernen Unabhängigkeit gahabt. Nach der Rückkehr von einem Monat habe ich in einer Firma produziert die kleidung gearbeiten. Ich bin telemarketer gewiesen. Diese Erfahrungen brachte mir auch eine Menge. Im August bin ich in Wallfahrt nach Tschenstochau gegangen. wir sind für 10 Tage gegangen und trotzt der schweren Bedinungen, schmerzliche Füße und viele neue Menschen kennen gelernt. Ich bin sehr zufrieden, dass ich diese Sommerferien habe. Ich bin sehr glücklich.
Mit freundlichen Grüßen
Emilia
Sehr geehrte Frau Nawrot,

Entschuldigung, dass ich so lange nicht geschrieben habe, aber in den Sommerferien habe ich Unterricht gehabt und jetzt möchte ich Ihnen davon erzählen.

Bereits in der ersten Woche des Urlaubs bin ich für zwei Wochen nach Boszkowo zu meiner Familie gefahren. Boszkowo ist ein schönes und malerisches Dorf, bei (?) dem sich ein ziemlich großer See befindet. Zusammen mit meiner Cousine und meinen neuen Freunden haben wir viel Spaß gehabt. Nach der Rückkehr aus Boszkowobin ich mit meinen Freunden aus der Schule zum Camping nach Kuźnica gefahren. Wir haben sehr schönes Wetter gehabt und außerdem die Möglichkeit, Unabhängigkeit zu lernen. Nach der Rückkehr habe ich einen Monat in einer Firma gearbeitet, die Kleidung herstellt. Ich bin Telefonverkäufer gewesen. Diese Erfahrung hat mich viel gelehrt. Im August bin ich zu einer Wallfahrt nach Tschenstochau aufgebrochen. Wir sind zehn Tage gelaufen und haben trotz der schweren Bedingungen und den schmerzenden Füßen viele neue Menschen kennen gelernt.

Ich bin sehr zufrieden, dass ich diese Sommerferien gehabt habe. Ich hoffe, dass die nächsten genauso gut werden.

Liebe Grüße
Emilia
dziekuje za pomoc;-))
"Nie za bardzo znam sie na niemieckim"? No, przesada... :-)

Danke für das "danke"! :-)
:-)

Boszkowobin = Boszkowo bin
Nie mam nawet co sie porównywac do twojej znajomości języka:D też bym chciala znać nimiecki tak jak ty;-))
też bym chcial znać polski tak jak ty;-))
heh...mozemy sobie pomagać nawzajem;))
juz mi pomoglas...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego