Mam do napisania list formalny z opisem wakacji. Czy moglibyście mi pomóc w przetlumaczeniu???
Droga pani Nawrot
przepraszam, ze tak dłudo nie pisałam, ale przez wakacje miałam duzo zajęć i dlatego teraz chciałabym pani o nich opowiedzieć.
Już w pierwszym tygodniu wakacji wyjechałam na dwa tygodnie do rodziny, która mieszka w Boszkowie. Jest to piękna, a zarazem malownicza miejscowość, w ktorej znajduję się dośc duze jezioro. Razem z kuzynka i nowo poznanymi przeze mnie znajomymi dobrze się bawiliśmy. Po powrocie z Boszkowa ze znajomymi z gimnazjum wybraliśmy się na tygodniowy biwak do Kuźnicy. Pogoda nam dopisała i mielismy ponadto okazję, żeby nauczyć się samodzielności. Pp powrocie przez miesiąć pracowałam w firmie zajmującej się produkcją odzieży. Zajmowałam się telemarketingiem. To doświadczenie również wiele mnie nauczyło. w sierpniu udałam się na pieszą pielgrzymkę do Częstochowy. Szliśmy przez 10 dni i mimo ciężkich warunków, bolących nóg i wielu wyrzeczeń udało mi się dojść na Jasną Górę. Poznałam wielu nowych ludzi i przeżyłam przygodę zycia.
Cieszę się, że tegoroczne wakacje mogłam tak świetnie spędzić i chciałabym aby kolejne równiez były tak udane.
Emilia