pomocna dzis

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Ihr seid Freundinnen, nicht wahr? Wie lange dauert eure Freundschaft schon?
Wir haben uns vor drei Jahren kennen gelernt. Das war auf einer Party. Sandra ist sehr lustig und wir haben über dieselben Sachen helacht. Und dann sind wir langsam Freundinnen geworden.
Seid ihr euch ähnlich?
Oh, nein. Wir sind ganz verschieden. Anke ist temperamentvoll und mutig, ich bin ruhug und schüchtern. Wir kleiden uns auch anders. Anke mag es sportlich, weit und lässig, ich eher schick und elegant. Wir oft trefft ihr euch?
Wir treffen uns ein- oder zweimal in der Woche, wir gehen in verschiedene Schulen und erst am Wochenende haben wir Zeit für uns. Aber wir telefonieren oft
potrzebuje tego przetlumaczenia na jezyk polski na dzis blagam!!! z góry dziękuje
Jesteście przyjaciółkami, nie broń? Ile już trwa wasza przyjaźń?
Poznałyśmy się 3 lata temu. To było na prywatce. Sandra jest bardzo wesoła i mamy te same zainteresowania (?helacht?). I później zaczęłyśmy się powoli zaprzyjaźniać.
Czy jesteście do siebie podobnie?
Och, nie. Jesteśmy całkiem różne. Anke jest z temperamentem i odważna, a ja jestem ruhug (?) i nieśmiała. Ubieramy się także inaczej. Anke lubi styl sportowy, szerokie ubrania i *lässig - to oznacza mniej więcej coś leniwego, niedbałego*, ja raczej jestem szykowna i elegancka.
Czy często się spotykacie ?
Spotykamy się raz - lub dwa razy w tygodniu, chodzimy do różnych szkół i dopiero w weekend mamy czas dla siebie. Jednak często do siebie dzwonimy.

Nie tłumaczyłam wszystkiego dosłownie. Jeśli ktoś znajdzie jakiś błąd niech poprawi.
Aha - na początku ma być:
"Jesteście przyjaciółkami, nie prawda? Ile już trwa wasza przyjaźń?"

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka