Muszę na poniedziałek napisać list do koleżanki. Nie umiem zbyt dobrze pisać po niemiecku a zależy mi na ocenie. Mógłby mi to ktoś pomóc przetłumaczyć??
Kochana Aniu!
Przepraszam ze tak dawno do Ciebie nie pisałam ale nie miałam zbyt wiele czasu. Wszystko przez wizytę gości w naszej szkole, o której chce Ci w tym liście opowiedzieć.
Niedawno naszą szkołę odwiedziła grupa uczniów. Przyjechali oni do nas aż z Austrii. W pierwszy dzień ich wizyty odbyła sie na sali gimnastycznej mała prezentacja przygotowana przez naszych kolegów ze szkoły w czasie której czytane były w języku niemieckim referaty oraz śpiewane piosenki i wykonywane tańce. Oni też mieli przygotowany pokaz o swoim kraju. Też tego dnia zwiedzali naszą szkołę, wspólnie z nami rozwiązywali konkursy i pokazywali swoje umiejętności sportowe. Dzień drugi spędzili w Krakowie. Do nas przyjechali dopiero wieczorem. Wspólnie bawiliśmy się na dyskotece i miło spędzaliśmy czas. Niestety po dyskotece musieli pojechać do swoich domów. Ale mimo to bardzo pozytywnie wspominam ich odwiedziny i mam nadzieję że jeszcze kiedyś nas odwiedzą.
(i jakieś zakończenie ale nei wiem co w takiej sytuacji napisać)
Bardzo proszę o pomoc :)
Tłumaczenie nie musi być dokładne.