list! bardzo proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

hej musze napisac list po niemiecku ale nie mam pojecie jak to zrobic wiec prosze o pomoc :) oto zadanie: do twojej przyszła nowa koleżanka, z którą sie zaprzyjaźniłeś. w liście do kolegi z kolonii opisz ją. napisz o jej: zainteresowaniach, cechach osobowości, wyglądzie, planach na przyszłość.
ja też niestety nie wiedziałbym jak się za to zadanie zabrać...:(
propozycja: wersja po polsku...
drogi Tomku
na początku mojego listu chcę cie bardzo serdecznie pozdrowić.
do mojej klasy w tym roku dołączyła nowa koleżanka.
interesuje się modą i różnymi kosmetykami jak to dziewczyny... ale też można porozmawiać z nią o samochodach, zna różne marki i dużo o nich wie.
jest spokojna i bardzo miła ale czasami pokazuje na co ją stać gdy się zdenerwuje.
jest bardzo śliczną dziewczyną ma długie blond włosy, zielone oczy, ciemną karnacje ciała.
w przyszłości planuje studiować germanistykę i pracować jako nauczyciel albo chce wyjechać w zagranice i tam się dokształcać.

to moja propozycja listu...
możecie wymyślić coś innego ale proszę pomóżcie
Lieber Tomek!
Auf dem Anfang meines Briefes will ich dich sehr herzlich grßssen. Zu meiner Klasse kommt in diesem Jahr eine neue Collegin. Sie interresiert sich fßr Mode und anderen Kosmetika - du wiesst, wie Mädchen... Auch kann man mit ihr ßber dem Auto unterhalten. Sie kennt verschiedene Marken und weisst viel ßber sie. Sie ist ruhig und sehr nett. Aber manchmal zeigt sie, was kann sie machen, wenn sich ärgert. Sie ist sehr schÜn, hat lange blonde Haare, grßne Augen und dunkele Gesichtsfarbe. In der Zukunft plant sie Germanistik studieren und wie Lehrer arbeiten oder sie will ausreisen und da sich ausbilden.
???

Auf dem Anfang meines Briefes

Zu meiner Klasse

Collegin

interresiert

wiesst, wie Mädchen. . . Auch kann man mit ihr ßber dem Auto unterhalten.

weisst viel Ăźber sie. Sie ist ruhig und sehr nett

was kann sie machen, wenn sich ärgert

dunkele Gesichtsfarbe

und wie Lehrer arbeiten oder sie will ausreisen

przestan przetlumaczyc...
czyli to jest źle? a jak to powinno być poprawnie??
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego