list! bardzo proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

hej musze napisac list po niemiecku ale nie mam pojecie jak to zrobic wiec prosze o pomoc :) oto zadanie: do twojej przyszła nowa koleżanka, z którą sie zaprzyjaźniłeś. w liście do kolegi z kolonii opisz ją. napisz o jej: zainteresowaniach, cechach osobowości, wyglądzie, planach na przyszłość.
Budowa listu polega na nagłówku :D Np. Drogi Mikołaju!
wiem że w niemieckiem, czego uczyłam się wszkole po nagłówku znajduje sie przecinek, a od nowej linijki zaczynamy pisać z małej litery!
Kolejny elemnet listu to akapit, w którym piszesz przedstawienie ytej postaci. Kolejny drugi akapit to piszesz jak wygląda czym się zajmuje itp, ma to być najdłużza czesc listu xDD 3 czesć to pozdrawianie, pożegnanie xD No po niemiecku raczej ci nikt nie napisze, bo mysle że każdy tu pracuje lub chodzi do szkoły ;) Napisz cos sama ja ci cos tam moge sprawdzić xD I nie chodzi o to ze jestem niemiła, bo tak już ktoś mnie nazwal :D paaaa
no właśnie ja mam pierwszy rok niemiecki i nie mam pojęcia jak to zrobić...
ja sie ucze dwa lata xD i kocham sie uczyc, żeby nie było że jestem kujonem, TYLKO języków ;p
Poczekaj na kogoś bo nie bede ukrywa troszkę mi si nie chce pisać, zresztą boje sie pisać na forum dłuższyh prac, skoro mogę to zrobić nie należycie dobrze :D
nie boj sie. Mokotow czuwa... :-)))

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie