Krótki dialog, jesli by ktos mogl

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Czesc wszystkim, (Z gory dzieki za fatyge)
To pare zdań ale dalam wszystko by bylo wiadomo co jest grane xD
prosze o przetłumaczenie dialogu dla "J".
dalam "K" by bylo wiadomo o co mi chodzi xD

1.
J; Hallo
K; dzien dobry nazywam sie Kasia, mieszkałam w waszym domu. Mam nadzieje ze pan mnie pamieta.
J; Tak Kasiu oczywiście pamietam cię. Czy cos się stało? Co u ciebie?
K; Wszystko jest ok. Dzwonie w sprawie pamietnika którego zostawiłam u was.
J; Jeśli zostawiłaś go u nas to na pewno gdzieś jest. Jak myślisz gdzie go zostawiłaś?
K; Myślę że zostawilam go w moim pokoju pod łóżkiem albo na szafce na której stoi lampka.
J; Ok poszukam go. Mam nadzieje że go znajde
K; Dziekuje bardzo. Czy mogłaby prosić o przysłanie go na adres domowy jak sie znajdzie.
J; Oczywiście że ci go wyśle nie martw się. Mam twój adres w moim notesie.
K; Przepraszam za problem. Do widzenia
J; Trzymaj sie, do widzenia

2.

J; Zamówmy regionalne danie. Myślę że gotowana golonka będzie wyśmienita.
K; Myślę, ze to nie jest dobry pomysł.
J; Dlaczego? Przecież ona jest pyszna i zdrowa. Da ci dużo energii.
K; Moze jest pyszna, ale ja nie jem mięsa. Tobie też nie radze, bo podwyższa cholesterol.
J; Nie wiedziałam, że jesteś wegetarianką. To ja też nie zamówię jej, bo chce być zdrowy.
K; Zamówmy wiec tradycyjną sałatke ziemniaczaną, jest pyszna i też daje dużo energii, jest zdrowa.
J; Dobrze, to zamówmy ją. Wierzą ci na słowo. Mam nadzieje,że bedzie mi smakować.
K; Kelner, mogę zamówić?

Prosze o samo J, Z góry dziekuje
Pomoże ktos ? :(

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia