Opis rodziny, bardzo proszę.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Byłbym bardzo wdzięczny za przetłumaczenie tego na język niemiecki.

Mam na imię Tomek, mam 16 lat. Mam dwie siostry, Kasię, która ma 20 lat i studiuje i Monikę, która ma 24 lata i pracuje jako sekretarka. Wszyscy mieszkamy z rodzicami. Moja mama ma na imię Teresa i pracuje w banku natomiast tata Wiesław i pracuje z zakładzie karnym. Mieszkamy w Radomiu, a razem z nami nasza kotka. Moja babcia ma na imię Marysia, dziadek Mietek, niestety nie mieszkają oni w naszym mieście, jednak często ich odwiedzamy, babcia i dziadek ze strony ojca niestety już nie żyją. Jesteśmy zgraną i kochającą się rodziną, dlatego zawsze możemy na siebie liczyć.
nie masz na co liczyć... spróbuj sam, a ktoś poprawi :)
Ich heisse Tomek und bin 16 Jahre alt. Ich habe zwei Schestern. Kasia ist 20 Jahre alt und studiert. Monika ist 24 Jahre alt und ist Sekretärin von Beruf. Wir wohnen bei den Eltern. Meine Mutter heisst Teresa und arbeitet auf der Bank. Mein Vater heisst Wieslaw und arbeitet im Gefängnis. Wir wohnen in Radom und mit uns unsere Katz. Meine Oma heisst Maria und mein Opa heisst Mieczyslaw. Leider wohnen sie nicht mit uns, trotzdem besuchen wir sie sehr oft. Ich habe Glück mit meine Familie und kann mich auf sie verlassen und sie können sich auf mich verlassen.

nie biore odpowiedzialnosci czy to jest dobrze czy nie xd ;p sprobowalam ci pomoc, bo samodzilnnie nic nie zrobiles/las

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie