Bardzo prosze o przetłumaczenie!!! Pilne!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1)Dziś byłam z przyjaciółmi na pizzy póżniej pojechaliśmy na dyskoteke. Było bardzo fajnie.
2)Dziś bardzo długo spałam, póżniej pomagałam mamie.Wieczorem przyszła do mnie koleżanka i oglądałyśmy film.
3)Dzisiaj byłam na kuligu.Mogłam się spotkać z przyjasiółmi było suuuper.:)
4)Dzisiaj z moim bratem i koleżąnką byłam na basenie we Wrocławiu póżniej pojechaliśmy na zakupy.
5)Dzisiaj czytałam lekture "Potop", oglądałam film, byłam na areobiku. Dzień mi minąła bardzo szybko.
versuche doch mal erst die Sätze alleine zu übersetzen, dass sage ich Dir was gut und was falsch ist. Ein wenig Mühe schadet nie. Man lernt immer noch was dabei.
O.K. ?
dann sage ich Dir was richtig und was falsch ist.

So weit sind wir schon, dass ich mich slber korrigieren muss.
Dzięli wielkie za odpowiedź ale nie bardzo wiem o co chodzi ja się rozpisałam na 5 zdań a ty mi to przetłumaczyłeś w trzech zdankach..:)
Na pewno sa jakies bledy

1. Heute war ich mit meine Freunde auf dem Pizza, dann sind wir in auf der dicko gefahren.
2. Heute bin ich sehr lang geschlafen, dann habe ich meine Mutter geholfen. Am Abend ist zu mir meine Freundin gekommen und haben wir einen Film gesehen.
3. Heute war ich auf der Schlittenfahrt. Ich habe mit meine Freunden sich getroffen, es war super!
4. Heute war ich mit meinen Bruder und meine Freundin auf dem Schwimmbad im Breslau (Wrocław).
5. Heute habe ich "Potop" gelesen, habe ich einen Film gesehen, war ich ..../ Der Tag ist sehr schnell gelaufen.
Dzięki wielkie.:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego