kilka zdań do przetłumaczenia

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam do was ogromną prośbę a dokładniej to chciała bym was trochę wykorzystać. Wiem że nie powinnam dawać całego tekstu do przetłumaczenia ale tym razem nauczyciel wymyślił takie zadanie że nijak nie mogę sobie z nim poradzić. I jakby ktoś przetłumaczył mi kilka zdań było by super a jeśli nie no to trudno zrozumie.....

Ostatnio na lekcji języka niemieckiego oglądaliśmy reportaż, który był o zyciu niepełnosprawnej kobiety. Urodziła sie ona bez rąk . Duże wrażenie zrobiło na mnie podejście do życia tej kobiety, która mimo wszystko cieszyła się życiem. Kobieta ta bez trudu wykonywała codzienne czynności a nawet prowadziła samochód. Rozwijała swoje zainteresowania rysując projekty architektoniczne. Wszystkie te czynności wykonywała nogami. Jestem pełna podziwu dla takich ludzi jak gabriela Pluge.

Jeśli ktoś by mi to przetłumczył to nie musi dokładnie tak jak ja napisałam może pozmieniać tak aby wygodnie mu sie tłumaczyło. Mam nadzieję że ktoś mi pomoże..:)
pomoże mi ktoś bardzo prosze:):)
Im letzten Deutschunterricht haben wir eine vom Leben einer von Geburt an behinderten Frau handelnde Reportage angesehen. Sie war ohne Arme geboren worden. Die Lebensauffassung der Frau, die sich trotz ihrer die normale Existenz stark beeinträchtigenden und erschwerenden Behinderung über ihr Leben zu freuen scheint, hat einen großen Eindruck auf mich gemacht. Nicht nur meistert die Frau den Alltag ohne weiteres, sondern sie ist sogar dazu fähig, Auto zu fahren. Sie entwickelt ihre Interessen und Vorlieben, dadurch dass sie allerlei architektonische Aufzeichnungen macht. All dies hat sie mit Hilfe ihrer Beine getan. Das Verhalten solcher Menschen, zu denen auch G P zählt, nötigt mir große Bewunderung ab.
bardzo dziękuje :):);*

»

Pomoc językowa