Wypadek

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Opisz (120-150 słów) w czasie przeszłym perfekt wydarzenia z wakacji: W czasie ostatnich wakacji byłeś we Francji, jechałeś ze swoją koleżanką samochodem i w małej miejscowowości przydażył Ci się wypadek: -w drodze była ogromna dziura wjechałeś w nią i uszkodziłeś koło, Twoja koleżanka miała lekkie obrażenia, wezwałeś pomoc drogową i pogotowie, napisałeś reklamację do urzędu miasta skarżąc się na zły stan dróg (der StraBenZustand), który był przyczyną wypadku, dostałeś odszkodowanie.

Kurcze bardzo bym prosila jesli by ktos mogl mi to napisac naprawde nie robie tego z lenistwa tylko poprostu duzo choowalam i mam zaleglosci nie potrafie tego samam napisac a oprocz tego nauczycielka zadala milion innych zadan :(
Kurczę nie napiszę tego tobie z lenistwa, tylko po prostu nie chce mi się i też mam milion różnych zadań i proszę niech ktoś je za mnie zrobi.
a nikt Ci nie karze tego robic;) komentarz wsadz sobie w **** > a Gdy kiedys znajdziesz sie w takiej sytuacji to znajda sie tacy beznadziejni ludzie jak Ty ktorzy Cie pograza zamiast Ci pomoc ;)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie