Zeit ist geld

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam taką mała prośbę, czy mógłby ktoś w 3 zdaniach opisac po niemiecku o co chodzi w przyslowiu "zeit ist geld"? prosze.
Zum beispil:Ich bin der Artzt,meine Stunde 100 eu.kostet,mein Zeit ist teuer.Ich muss schnel eßen,meine Patienten warten.Ich habe lange gelernt, deshalb mein Zeit jetzt teuer ist.
Ich bin Mechaniker.Ich muss viel Autos repariren aber ich nicht viel Zeit habe.Ich muss sich eilen mein Zeit viel kostet.
mogą być błędy ,ja też się uczę!
Diede Redewendung benutz man, wenn man hervorheben will, dass etwas zu tun ist und man will nicht die Zeit verschwenden. Jede Minute ist wichtig. Man soll jede Minute ausnutzen.

Mogą być błędy- ja też się uczę :)
Diese Redewendung benutzt man, wenn man hervorheben will, dass etwas zu tun ist und man nicht die Zeit verschwenden will. Jede Minute ist wichtig. Man soll jede Minute voll ausnutzen.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka