MOja rodzina. prosze o pomoc:(

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Moja najbliższa rodzina składa się z 5 osób: ja, moi rodzice i moi dziadkowie. Do mojej bliższej rodziny należy wujek, dwie ciocie, kuzyn i kuzynka, no i nasz pies:)
Moja mama ma na imię Dorota, ma 38 lat , jest sprzedawczynią w sklepie z biżuterią, interesuje się ogrodnictwem i znajduje się jako pierwsza od prawej na zdjęciu.
Mój tata nazywa się Robert ma 40 lat, jest kierowcą ciężarówki i jeździ po europie, interesują go dalekie podróże. Na zdjęciu znajduje się po między babcią a wujkiem.
Moja babcia ma na imię Irena, ma 60 lat, zajmuje się domem, z zawodu jest pielęgniarką . Na zdjęciu znajduje się jako pierwsza od lewej.
Mój dziadek ma na imię Henryk, ma 65 lat i jest na emeryturze, z zawodu jest wojskowym. Na zdjęciu znajduje się pomiędzy mamą, a wujkiem.
Mój wujek ma na imię Sławek ma 42 lata, na zdjęciu znajduje się pomiędzy tatą a dziadkiem, jest bratem mojego taty. Radek ma żonę i syna.
Ciocia żona Radka ma na imię Teresa stoi po prawo od babci i trzyma na rękach syna Kacperka, mojego kuzyna.
Moja druga ciocia nazywa się Małgorzata ma 39 lat jest siostrą mojej mamy. Na zdjęciu znajduje się po lewo od mamy. Małgorzata ma córkę Roksanę która ma 18 lat i w tym roku pisze maturę ;) Znajduje się po lewo od Cioci Małgorzaty. Nasz pies nazywa się Kinder i trzyma go Roksana.
Kocham moją rodzinę, jest ona najlepsza na świecie.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego