List

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Musze napisać list na niemiecki a tego języka w ogóle nie umiem. Pomóżcie mi przetłumaczyć proszę

Cześć Anna

W ostatnim liście prosiłaś żebym przysłała ci przepis na polska potrawę wiec proszę. Bedzie ci potrzebny 1 kg kapusty, 300 g wołowiny, 300 g żeberek, 150 g kiełbasy, 25 g suszonych śliwek i sól z pieprzem do smaku. Najpierw musisz odcisnąć kapustę, posiekać ją i zalać wrzątkiem, następnie gotować bez przykrycia. Gdyby kapusta była za kwaśna odlej cześć płynu i dolej świeżej wody. Mięso upiecz. Do kapusty dodaj pokrojone w kostkę mięso, kiełbasę, śliwki, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu 2-3 godziny często mieszając. Mam nadzieje, ze będzie ci smakować a dała byś mi przepis na jakąś niemiecką potrawę?

Pozdrawiam Sylwia

»

Życie, praca, nauka