studia w niem.

Temat przeniesiony do archwium.
czy podczas rekrutacji na uczelnie niemeickie są brane pod uwage wyniki z matury ustnej z jakiegokolwiek przedmiotu??jesli tak to na jakiej zasadzie?
Przede wszystkim zalezne jest to od tego, na jaka uczelnie niemiecka sie wybierasz i gdzie:)
nooo w sumie to jeszce nie wiem, zdawalm w polsce mature rozszerzoną - więc trudniej mi sie bedzie dostac, bo moja matura bedzie pewnie duzo mniej atrakcyjna niz tych ludzi z pdst. wiec cięzko mi szacowac czy sie dostane. ale na pewno bede próbowac do berlina - na humboldta i freie - nie wiesz, jak ciezko sie dostac itd?

pozdrawiam:))
dlaczego z rozszerzona mialoby byc trudniej? dowiedz sie bezposrednio na humboldta jakie maja wymagania dla obcokrajowcow. Tylko sie pospiesz, bo z tego co wiem freie i humboldt nie prowdza rekrutacji sami tylko przez uni-assist. Tu masz stronke www.uni-assist.de
:O co to oznacza? bo ogólnie jak czytałam, to rekrutacja jest do 15 lipca.... czy nie?
tak sa brane pod uwage tak jak pisemne (za kazda 100%/pktow)
kiedys "wymagali" rozszerzonej (pisemnej) teraz nie wiem jak jest po zmianach
niektore uni w de wymagaja zeby obcokrajowcy ubiegali sie przez uni assist a nie bezposrednio na uni
zalezy na jaki kierunek... na niektore latwo na inne ciezko;) na stronie uni znajdziesz nc z poprzednich sem lub na forach...
mfg
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego