Dobrze, sam przetłumaczyłem, więc proszę poprawcie mi to. Wiem, że ma to być w imperfekcie choć za dobrze tego nie rozumiem. O to praca po polsku i przetłumaczenie:
Ubiegłe wakacje były jedne z najlepszych w moim życiu.. Na początku nich pojechałem do Chorwacjii. Spędziłem tam 7 dni opalając się oraz kapiąc sie w morzu. Przez ten czas świetnie się bawiłem. Odwiedziałem wiele wspaniałych miejsc, zwiedzałem miasta i oglądałem zabytki. Po powrocie z Chorwacji reszte wakacji spędziłęm w domu . Codziennie spotykałem się z kolegami. W wakację było ciepło dlatego bardzo często jeździłem nad morze. Lato spędziłem bardzo aktywnie. Przez ten czas wcale się nie nudziłem.
Meine letzt Sommerferien war eine aus Best in mein Leben. An Beginn mein Ferien ich fuhr nach Kroatien. Ich eintreibte dort 7 tags sonnenbad und schwimmen in das See. Durch dieser Zeit ich amüsiere sich ausgezeichnet. Ich besuchte viele toll Platzreservierung, Ich habe die Städte besichtigt und mir Sehenswürdigkeiten angesehen. Nach Comeback von Kroatien den Rest der Sommerferien habe ich zu Hause verbrachte. Alltäglich traf sich mit meinem Kumpans. In ferien war heiB deshalb ich fuhr nach das See sehr oft. Sommer habe ich sehr aktiv genutzt. Durch dieser Zeit ich ganz langweilte sich nicht.