(niem)bardzo pilne na jutro,krótki tekst o sklepie

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Zakupy lubię robić w sklepie osiedlowym. Codziennie rano idę do niego i kupuję na śniadanie masło, chleb, bułki, mleko, ser żółty i szynke. Chętnie tutaj kupuje, bo jest tanio, artykuły są świeże, obsługa jest życzliwa.

bo mam do napisania: gdzie lubie robić zakupy i dlaczego
czy w supermarkecie czy w malym sklepie i co kupuję, chyba może być
bardzo proszę o pomoc
Ich mag Einkäufe in einem Lädchen in meiner Wohnsiedlung machen. Morgens besuche ich es und ich kaufe dort Butter, Brot, Brötchen, Milch, Schnittkäse und Schinken zum Frühstuck. Ich mache hier Einkäufe gern, weil es billig ist. Die Lebensmittel sind immer frisch und die Bedienung ist besonders freundlich.

Proszę i pozdrawiam, a zarazem zapraszam na moją stronę: www.roweraki.pl !!;] Napisz proszę do mnie na [gg]
bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci za pomoc :)
Powinno byc -- Jeden morgens gehe ich da hin und kaufe......itd
Jak już to jeden Morgen, a nie jeden morgens Kolego/Kolezanko:)

Poza tym morgens jest dobrze!
naja dann hast Du pech mein frend weil das dass ist hoch deutsch !!!!!!!nie musisz mnie uczyc niemieckiego bo studjuje w niemczech medycyne to wiem jak sie pisze ......
Sorry Freund nicht Frend......
Trotzdem schreibst du ganz mies auf Deutsch! Offensichtlich hast du ja keine Zeit (Medizin), so richtig Deutsch zu lernen.
Ach kurcze tak, medycyna otwiera różnorakie horyzonty w naukach typowo humanistycznych;)
wow Du hast aber klape !!!!!Bleib auf dem Tepich ok !!!!!
Kunelia "morgens" to jest Adverbien, wiec jak moze miec przed soba Akkusativ(jeden)?
Jeden Morgen (bo der Morgen)
W czasie wizyty mowi sie tylko po lacinie a nie po niemiecku! ;)
Dziękuje Gieron, że sprostowałaś to co wcześniej napisałem:)
dobrze prosze sie nie kłocić, dziękuję za pomoc uzytkownikowi Bartosz J. T. Narożny, Wam też, za to, że jesteście na tym forum, jak coś to się jeszcze tutaj zgłosze z pomocą
ja do Kuneli pisalam, a wy wytlumaczcie a nei napadajcie od razu z pyskami na wszystkich ;.)
Ech, no ja starałem się spokojnie odpowiedzieć:) Nawet napisałem Kolego/Koleżanko z dużej literki, żeby nie obrazić nikogo.
Klappe
teraz to juz cytujesz liryke Malenczuka!
+Teppich ;-)
Nie znam gościa, opowiedz mi proszę o nim - to ten muzyk(pierwsze wyszukanie w google)?
z pyskiem - pyskowac (krzyczec) ;.)
Maciek Malenczuk! Tak muzyk, solista, chyba wygral teraz w Opolu glowna nagrode i z tego co wiem spiewal z wokalistka z Maanam z Kora.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie