bei um Arzt

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam:) mam nadzieje że ktoś życzliwy przetłumaczy mi ten tekst. Moim zadaniem jest napisanie 15 zdań (minimum) o wizycie u Lekarza.w czasie perfekt.
1.Dwa tygodnie temu byłam u lekarza.
2.Bardzo się bałam bo nie lubiłam chodzić do jakiego kolwiek lekarza
3.Ale doktor był dla mnie bardzo miły.
4.Najpierw kazał mi się roebrać do pasa, aby mógł mnie zbadać.
5.Później kazał mi otworzyć szeroko usta i głęboko oddychać.
6.Czułam się wtedy bardzo źle.
7.Nie miałam apettu i do tego byłó mi duszno.
8.Gdzy lekarz skończył badanie kazał mi się ubrać.
9.Byłam bardzo ciekawa co mi jest.
10.Okazało się że mam anginę i muszę przez 2 tygodnie leżeć w łóżku.
11.Learz przepisał mi leki i kazał je regularnie brać.
12.Bardzo się ucieszyłam, że wśród lekarstw nie było zastrzyków gdyż trego to się bardzo boję.
13.Po powrocie do domu odraz położyłam się do łóżka i odpoczywałam...
14.A teraz już jestem zdrowa!!!

Prosze o przetłumaczenie mi tych zdań ponieważ mam bardzo wymagającą nauczycielkę;(
z góry dziękuje:)):):):)
1. Vor zwei Woche bin ich beim Arzt gewesen (albo " Ich bin beim Arzt vor zwei Woche gewesen")
2. Ich habe sehr großer Angst gehabt, denn ich mag nicht zum Arzt gehen .
3. Aber der Arzt war sehr nett zu mir (raczej : aber der Arzt ist sehr nett zu mir gewesen, jeśli masz pisać w Perfekcie, ale tego sie raczej nie używa:/ )
4. Zuerst hat er mir die Ober....auszuziehen befehlen , um mich zu untersuchen. (kurcze nie pamietam jak jest do pasa:/ a raczej góra od ubrania;/
5. Dann hat er gesagt, dass ich den Mund breit offnen ("o" umlaut) und tief atmen soll.
6. Ich habe mich sehr schlecht gefühlt.
7. Ich habe keinen Appetit gehabt und es ist mir schwül dazu gewesen.
8. Wenn der Arzt die Untesuchung geendet hat, hat er mir einzuziehen befehlen.
9. Ich bin sehr neugierig gewesen, was mit mir ist.
10. Es hat sich ergebt (?), dass ich (eine) Angine habe und dass ich zwei Wochen im Bett liegen (albo bleiben)muss.
11.Der Arzt hat mir Medikamente verschreiben und er hat mir sie regelmÄßig einnehmen
12.Ich habe mich sehr gefreut, dass ich die Spritze nich nehmen muss, weil ich Angst davor habe.
13.Als ich nach Hause gekommen bin, bin ich sofort ins Bett gegangen und ich habe mich erholen.
14. Aber jetzt bin ich schon wieder gesund!!

Proszę, ale nie ręcze że to bedzie zupełnie poprawne, bo troche sie spiesze... Może ktoś inny to sprawdzi:)
pozdrawiam
dziękuje bardzo:)))

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie