Pomocy!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam.Otoz moja kolezanka (1 kl.LO) poprosila mnie o napisanie listu.Mam maly problem bo od dłuższego czasu juz nie mam sztycznosci z j.niemieckim lecz angielskim i nie wiem jak mam sie zabrac za pisanie listu.Otoz.mam napisac list do kolezanki z Nieniec na temat zakupów.Musze uwzglądnić: gdzie i jak czesto twoja rodzina robi zakupy czy w Polsce chetnie sie robi zakupy w duzych supermarketach i dlaczego,co kupujesz za swoje kieszonkowe,o jakich zakupachdecyduja rodzice ,w jakich sklepach najchetniej robisz zakupy i dlaczego(proszę o uwzglednienie ze to chodzi o dziewczyne(czyliubrania,kosmetyki itp))Z góry dziekuje za pomoc.najlepiej zeby to bylo na polski i niemiecki z łatwym słownictwem.jeszcze na dzis. mozna wyslac to na e-mail [email] w tenacie prosze napisac nazwe portalu.odwdziecze sie kiedys pomoca
[email] jak cos
Czy mógł by mi ktoś przetłumaczyć poniższy tekst?:) z góry dziękuje:*

Lange,lange her.. hinter sieben Datenflüssen und sieben Datenbergen lebte in einer modernen Hardware ein Kónig Hauptprozessor mit seiner Frau-Königin Hauptplatine. Sie hatten eine Tocher-Prinzessin Festplatte. Die braven Ritter: das Modem, der Drucker und der Scaner wollten sich an sie anschliessen, aber sie wollte das nicht. Eines Tages öffnete Prinzessin Festplatte ihre Mailbox und fand da eine neue E-Mail von einem unbekannten Ritter. Sein Nickname war Softwareklau. Sie klickte das Ikon an. Er wollte sich mit der Pinzessin auf dem Chatforum treffen. Er war sehr charmant und freundlich. pRINZESSIN Festplatte wusste aber nicht, das er oft mit seinen Viren im Netz surft. Die Internetuser nannten ihn schlauer Hacker und schlossen ihre Fenster, damit er ihre Datenbänke nicht plündert. Am nächsten Tag suchte die Prinzessin die Leitseite des Chatforums und meldete sich an. Als sie WWW-Seite öffnete, sendete der Ritter Softwareklau eine E-Mail an sie mit einer Anlage. Da waren seine Viren drin. Sie sollten die Daten auf dem PC löschen. Als die Prinzessin bemerkte, dass ihr Zuhause von Viren bedroht wurde, bat sie den Ritten Antivirusprogramm durchsuchte mit seinen Freunden das ganze PC-Land und lokalisierte die Viren und löschte sie. Die Fahler wurden registriert und ausgedruckt. Der Computer wurde aufs Neue gestartet. Die Festplatte wurde formatiert und alle Daten wurden dann kopiert, umbenannt und gespeichert. Seit dieser Zeit labte Prinzessin Festplatte mit dem Ritter Antivirusprogramm glücklich zussammen..
Witam!
Mam ogromny problem:( Jutro zaliczam język niemiecki i potrzebuje pomocy..
Czy mógł by mi ktoś napisać tak z 3-4 zdania o awarii komputera? PROSZĘ!:)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia