prosze o pomoc w napisaniu dwóch krótkich wypowiedzi.
1. List w którym zapraszam przyjaciół na kolację w nowo otwartej restauracji....mam podana wiadomość na temat tej restauracji i prosze o przetłumaczenie także i tego.
"Banyan"
das neue Asia-restaurant serviert Speisen, die wie Fleisch schmecken. Unsere Spezialitäten: China-Schnitzerl, "Rindersteak" und "Knuspringe Ente"
garantiert alles ohne Fleisch.
Markthalle, 1090 Wien
-------
tresc po polsku,prosze o przetlumaczenie:
Kochani przyjaciele!
Chciałam zaprosić was na kolację,która odbędzie sie 16 stycznia o godz 17.30 w nowo otwartej restauracji "Banyan".Wybrałam tą restaurację, ponieważ ma ciekawe menu i serwuja dania,które smakuja jak mięso:China-Schnitzerl, "Rindersteak" und "Knuspringe Ente"
garantiert alles ohne Fleisch.(skopiowalam to zdanie z tego tekstu o restauracji...ale ono pewnie powinno bbyc napisane inaczej).Bardzo sie ciesze na mysl o naszym spotkaniu.
XXX
-------------
2.wiadomość do kolegi
tutaj był podany nastepujący tekst i takze prosze o przetłumaczenie.
Hackfleisch-Gratin "napoli" (2-3 Portionen)
250g Hackfleisch zusammen mit 150g Paprikawürfeln in einer Pfanne im heißen Keimöl braten. Mit Saly, Pfeffer und Kraütern würzen.400 ml Asser und 100 ml Schlagsahne dayugießen. Spaghetteria Sauce einrühren, 100g Spinatnudeln zugeben und unter Rühren aufkochen. Alles in eine gefettete Form geben, mit 50g geriebenem Käse bestreuen und im vorgehiyten Backofen bei 200°C(Gas: Stufe 3/Umluft: 175°C= ca.25 Minuten backen.
tekst po polsku,proszę o przetumaczenie:
Hans, niestety musiałam wyjść, więc proszę cię o przygotowanie kolacji, poniewaz odwiedzą nas dzisiaj przyjaciele. Będą 3 osoby. Mozesz przygotować Hackfleisch-Gratin "napoli"(tez jest skopiowane i nie wiem czy zdanie mialoby sens). Bedziesz potrzebować: Hackfleisch,Paprikawürfeln(i reszta wymienionych w tekscie produktów)
potrzebuje to na jutro więc jesli ktos to przetlumaczy będę bardzo wdzieczna