Błagan o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Moja wymarzona szkoła jest bardzo duża. Ma fajny wygląd- w kształcie koła i jest kolorowa. Sale ma duże i przestronne wyposażone w laptopy i różne potrzebne sprzęty. Klasy są małe. Są miejsca do słuchania muzyki i relaksu.
Na zewnątrz są różne boiska i korty do gry. Jest też basen z dużą zjeżdżalnią, duży i fajny plac zabaw i maszyna z darmowymi napojami .Sa też czyste i duże łazienki.
Mógłby mi ktoś to przetłumaczyć na niemiecki????
W mojej wymarzonej szkole nie ma książek. Do szkoły nosi się tylko laptopy, które pełnią funkcję książek. Nauczyciele mają zawsze czas dla swoich uczniów i odpowiadają na każde pytanie. Nie stawiają ocen. Prowadzą ciekawe(interesujące) lekcje. Nikt się nie nudzi. Nie ma prac domowych, sprawdzianów, pytania. Materiał jest łatwy do zapamiętania i krótki. W szkole obowiązują mundurki. Dla dziewczyn białe bluzki, czerwone krawaty i krótkie spódniczki, a dla chłopaków, białe koszule, krawaty i czarne spodnie. W mojej szkole nie ma fizyki, biologi, geografii, muzyki, historii i plastyki. W szkole są tez specjalnej miejsca do zabawy z kolegami, np. sale do gry na instrumentach(dla rozrywki oczywiści). Lekcje trwają 20 minut, a przerwy 15 minut. Jest tylko 5 lekcji dziennie.
Meine Traumschule ist sehr groß. Sie ist rund und sehr bunt. Die Klassen sind geräumig, ausgestattet mit Laptops und anderen Computergeräte. Es gibt Orte, wo man Musik hören kann und sich entspannen.
Draußen gibt es Schulsportplatz und Tennisplatz. Es gibt auch einen großen Schwimmbad mit der Wasserrutschbahn, großen Spielplatz und einen Automaten mit kühlen kostenlosen Getränken. Es gibt auch saubere und große Badezimmer.
In meiner Traumschule sind keine Bücher. Wir tragen in die Schule nur Laptops, die wir als Bücher benutzten. Die Lehrer haben immer Zeit für ihre Schüler und antworten auf jede Frage. In meiner Schule gibt es keine Noten. Niemand langweilt sich hier. Es gibt keine Hausaufgaben, Tests und Prüfungen. Das Material ist leicht zu lernen und kurz. Die Schuluniformen sind gültig. Für die Mädchen weiße Blusen, rote Krawatten und kurze Röcke, und für Jungen- weiße Hemden, Krawatten und schwarze Hosen. In meiner Schule gibt es keine Physik, Biologie, Geographie, Musik, Geschichte und Kunst. In der Schule gibt es auch besondere Orte fürs Spiel und Spaß mit Kollegen, zum Beispiel ein Klassenzimmer mit Musiknstrumenten. Eine Unterrichtsstunde hat 25 Minuten, und jede Pause dauert 15 Minuten. Es ist nur 5 Lehrstunden pro Tag. Ich besuche gern meine Traumschule und sie gefällt mir sehr.
poprawka w trzecim zdaniu: Die *Klassenzimmer* sind geräumig
Hej mam prośbe.Mógłby mi ktoś napisać list.Oto zadanie:Twoja klasa zorganizowała akcję charytatywną pomocy dla dzieci z domu dziecka.Napisz do swojej koleżanki z Noemiec list,w którym:
-poinformujesz ją o tym fakcie i opiszesz na czym polegała ta akcja,
-opowiesz jaka była twoja rola w tym przedsięwzięciu i jak się z niej wywiązałaś,
-wspomnisz jakie środki zebraliście dla dzieci i kto dostarczył prezenty do domu dziecka,
-opiszesz jak dzieci przyjęły dary i jak zareagowali ich opiekunowie.
Mam to na jutro.Jak ktoś by mógł to niech mi to napisze.Będę wdzięczna.
* ...und anderen Computergeräten.

* Die Schuluniformen sind Pflicht.

* Es gibt nur 5 Unterrichtsstunden am Tag. (evtl. täglich)
* ...und für Jungs...
Draußen gibt es einen Schulsportplatz und einen Tennisplatz.

Es gibt auch ein großes Schwimmbad mit einer Wasserrutschbahn, einen großen Spielplatz und einen Automaten mit kühlen kostenlosen Getränken.

In meiner Traumschule sind keine Bücher. Wir nehmen nur Laptops, die wir als Bücher benutzten, mit in die Schule .

Das Material ist leicht zu lernen und nicht so umfangreich.

Schuluniformen sind an dieser Schule obligatorisch.

In der Schule gibt es auch besondere Orte für Spiel und Spaß, zum Beispiel ein Klassenzimmer mit Musiknstrumenten.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie