Moja wymarzona szkoła jest bardzo duża. Ma fajny wygląd- w kształcie koła i jest kolorowa. Sale ma duże i przestronne wyposażone w laptopy i różne potrzebne sprzęty. Klasy są małe. Są miejsca do słuchania muzyki i relaksu.
Na zewnątrz są różne boiska i korty do gry. Jest też basen z dużą zjeżdżalnią, duży i fajny plac zabaw i maszyna z darmowymi napojami .Sa też czyste i duże łazienki.
Mógłby mi ktoś to przetłumaczyć na niemiecki????
W mojej wymarzonej szkole nie ma książek. Do szkoły nosi się tylko laptopy, które pełnią funkcję książek. Nauczyciele mają zawsze czas dla swoich uczniów i odpowiadają na każde pytanie. Nie stawiają ocen. Prowadzą ciekawe(interesujące) lekcje. Nikt się nie nudzi. Nie ma prac domowych, sprawdzianów, pytania. Materiał jest łatwy do zapamiętania i krótki. W szkole obowiązują mundurki. Dla dziewczyn białe bluzki, czerwone krawaty i krótkie spódniczki, a dla chłopaków, białe koszule, krawaty i czarne spodnie. W mojej szkole nie ma fizyki, biologi, geografii, muzyki, historii i plastyki. W szkole są tez specjalnej miejsca do zabawy z kolegami, np. sale do gry na instrumentach(dla rozrywki oczywiści). Lekcje trwają 20 minut, a przerwy 15 minut. Jest tylko 5 lekcji dziennie.